Krauss-Maffei

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Krauss-Maffei Group
TipFilială
Fondată  Modificați la Wikidata
Fondator(i)Joseph Anton von Maffei
ȚaraGermania  Modificați la Wikidata
SediuMünchen
Produsemașini și sisteme pentru producerea și prelucrarea materialelor plastice și a cauciucului
Companie părinteChemChina
Prezență online
www.kraussmaffeigroup.com
Clădirea istorică a firmei KraussMaffei cu inscripție

Grupul KraussMaffei, este un producător de mașini de turnare prin injecție, mașini pentru tehnologia de extrudare a materialelor plastice și mașini de procesare a reacțiilor. A fost achiziționată de ChemChina, o întreprindere chineză de stat, în 2016.[1][2]

Istorie[modificare | modificare sursă]

Krauss-Maffei a fost constituită în 1931 dintr-o fuziune a celor două firme din Maffei (fondată în 1838) și Krauss & Co. (fondată în 1860). Ambele au aparținut conducătorilor germani de locomotive de diferite tipuri. Maffei a construit, de asemenea, alte vehicule cu aburi și, mai târziu, vehicule fabricate cu motoare cu combustie, inclusiv locomotive, troleibuze și autobuze până în anii 1950.

În anii 1960, Krauss-Maffei a construit câteva exemple de locomotivă diesel-hidraulică ML 4000 C'C ​​pentru demonstrații și teste pe căile ferate americane. Pacific Railroad și Denver and Rio Grande Western Railroad au participat la teste, dar amândouă au găsit locomotivele nepotrivite pentru a fi servite în Munții Stâncoși accidentați prin care au trecut cele două căi ferate. 1963 compania a început producția de rezervor Leopard, producția Leopard 2 din 1973. În anii șaptezeci, ei au fost implicați în dezvoltarea trenului de levitație magnetică Transrapid. În 1999, compania a fuzionat cu Mannesmann DEMAG.

Componenta de apărare și locomotivă a Krauss-Maffei a fost ulterior decuplată și fuzionată cu Wegmann și a devenit societatea actuală Krauss-Maffei Wegmann (KMW), care este independentă de grupul KraussMaffei.

În noiembrie 2018, Krauss-Maffei a fost victima unui atac de răscumpărare, ceea ce a condus la o retragere severă a producției.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Company History: 1945-Today”. Accesat în . 
  2. ^ Elzio Barreto; Denny Thomas (). „ChemChina-led group buys Germany's KraussMaffei for $1 billion in record deal”. Reuters. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]