Kim Possible

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Logoul serialului

Kim Possible este un serial animat american, câștigător al premiului Emmy, produs de The Walt Disney Company. Animația înfățișează o adolescentă — pe numele ei Kim Possible — a cărei activitate reprezintă înfruntarea criminalilor. Aceasta are datoria de a se descurca cu școala, familia și meseria ei de agentă în fiecare zi. Serialul a debutat în România pe data de 11 august 2008, pe canalul Jetix.

Desfășurarea acțiunii[modificare | modificare sursă]

Acțiunea se petrece în Middleton, o comunitate din Statele Unite. Serialul se învârte în jurul unei adolescente, Kimberly Ann Possible, ce trebuie să se împartă între lupta cu criminalii și viața normală de adolescentă. Prietenul său, Ron Stoppable și șobolanul lui Ron, Rufus, sunt partenerii ei de misiune. Kim primește informații și echipamentul pentru misiune de la un geniu de 12 ani, Wade Load, care se pare că nu își părăsește camera niciodată, doar de puține ori în ultimul sezon. După salvarea lumii, Kim o întâlnește pe Athena, care este un humanoid creat de Dr. Drakken si Shego pentru a fura scânteia lui Kim ca să-l transfere lui ca sa preia controlul lumii alaturi de Shego, colega lui de răzbunare.

Shego îl scoate pe Drakken din închisoare și el vrea să dezvăluie lui Shego planul malefic de a distruge lumea. Kim începe liceul și s-a pregătit pentru teste, examene, prinderea făptașului, etc. Kim vrea să devină majoretă. Athena avea scopul de a o distruge pe Kim. Athena în a doua misiune, a salvat-o pe Kim și a întrecut-o. Kim încearcă să-și revină, luptă cu răul și eșuază.

Athena îi spune lui Kim și s-a prefăcut că este prietena ei, după aceea află că transferul de la ea la Drakken va cauza o autodistrugere aproape mortala. Kim încearcă să o sălveze pe Athena, dar a fost prea târziu pentru acest lucru. Familia Possible încearcă să scoată bunătatea lui Athena la suprafață asamblând-o la loc.

La finalul filmului Kim și Athena creează un club de arte marțiale cu batul Bo.

Personaje[modificare | modificare sursă]

Jocuri video[modificare | modificare sursă]

A Platformă Data lansării
Kim Possible: Revenge of Monkey Fist Game Boy Advance 15 noiembrie 2002
Kim Possible 2: Drakken's Demise Game Boy Advance 22 septembrie 2004
Kim Possible 3: Team Possible Game Boy Advance 26 iulie 2005
Kim Possible: Kimmunicator Nintendo DS 9 noiembrie 2005
Kim Possible: What's the Switch? PlayStation 2 19 octombrie 2006
Kim Possible: Global Gemini Nintendo DS 13 februarie 2007