Karl Friedrich Ermisch

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Karl Friedrich Ermisch
Date personale
Născut[1] Modificați la Wikidata
Dresda, Regatul Saxoniei, Imperiul German Modificați la Wikidata
Decedat (72 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Leipzig, RDG Modificați la Wikidata
Cetățenie Germania Modificați la Wikidata
Ocupațieentomolog[*] Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba germană Modificați la Wikidata

Karl Friedrich Ermisch (n. , Dresda, Regatul Saxoniei, Imperiul German – d. , Leipzig, RDG) a fost un profesor și entomolog german.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Ermisch s-a născut în Dresda, Germania. Studiile pentru a deveni un profesor au fost întrerupte de primul Război Mondial, dar, în 1921, a devenit un profesor în Sohl. El și-a petrecut perioada dintre 1933 și 1945 în Düsseldorf, revenind în Sohl în 1945 pentru a-și relua cariera didactică, în cele din urmă devenind director. Mai târziu, el a devenit profesor de biologie la două colegii de formare a profesorilor. În 1954, a intrat la Facultatea de Cultură Fizică în Leipzig. În cele din urmă, s-a retras în 1963 și moare în 1970 în Leipzig.

În 1921, Ermisch primit o mică colecție de gândaci, care în curând a început să se extindă. Această direcție de lucru a continuat până la moartea sa, efectuând excursii pentru colectare de exemplare în Caucaz și Bulgaria. Din păcate, în timpul unei mutări, 73 din cele 200 de cutii conținând colecția sa au fost distruse, inclusiv toate exemplarele de Mordellidae pe care le descrisese până în acel moment[2].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c d Karl Friedrich Ermisch, accesat în  
  2. ^ „Ermisch”. www.koleopterologie.de. Accesat în .