Kanna

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Kanna (神無, かんな, "Zeu al Nimicului") este un personaj al seriei anime si manga InuYasha. A fost prima reincarnare a lui Naraku, iar fizicul ei aminteste de o fata de 10 ani, cu haine albe si par alb. Deoarece este reincarnarea ascunsa a lui Naraku, nu poate fi detectata, nu are aura demonica, facand`o de nedetectat pentru Inuyasha si de asemenea imuna la efecte precum bariera muntelui Hakurei. Este singura incarnare careia i se ofera informatii pretioase de catre Naraku, permitandu`i acesteia sa ordone in numele sau. Cu toate ca reprezinta neantul, poseda totusi sentimente de tristete care nu puteau fi exprimate.

A fost creata dupa ce Naraku a strans destule fragmente de Giuvaer, care sa`l faca destul de puternic pentru a realiza incarnari.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Prima încarnare a lui Naraku și sora mai mare a Kagurei, în ciuda fizicului ei ce amintește de o fată de numai 10 ani.

Aspecte[modificare | modificare sursă]

Este tânără, cu ochi negri lipsiți de expresivitate, părul lung și alb, aranjat cu flori albe, în timp ce îmbrăcămintea sa constă într-un kimono alb și sandale asortate. Este un demon format din mu(neant), așa că nu posedă nici energie demonică (yoki), nici jaki (aură yoki). Prezența ei e insesizabilă (totodată nu îi poate fi urmărit mirosul), fapt ce conduce la imposibilitatea de a fi detectată de cei sensibili în prezența ei (cum ar fi Miroku sau Inuyasha). Motivul apariției sale albe în întregime (care este de fapt o lipsă de culoare) este explicat de faptul că ea este Vidul.

Oglinda Kannei[modificare | modificare sursă]

Oglinda purtată de Kanna este făcută din oasele lui Naraku. E capabilă să fure sufletul oricărei persoane care se oglindește în ea. Cu suflete captive în oglinda ei, Kanna își poate manipula cu ușurință victimele sau îi îngăduie Kagurei să îi controleze cu Dansul Morților. Oglinda se crapă după ce Kagome trage cu o săgeată purificatoare (Hama no Ya) în ea. Deoarece sursa principală de putere a săgeții provine dintr-o mare parte a sufletului lui Kagome, este absorbită de oglindă în întregime prea repede, cauzând-o să aibă prea multe suflete și forțând-o pe Kanna să le elibereze pentru ca oglinda să nu se spargă. Totodată poate fi utilizată să reflecte orice atac fizic sau bazat pe yoki, făcând-o pe Kanna să fie una din cele mai puternice ajutoare. Utilizarea ei mai cuprinde și spionarea sau observarea lucrurilor ce se petrec în afara castelului lui Naraku.

Dintre toate încarnările ea este cea mai longevivă. Pare să fie conștientă de faptul că este sclava lui Naraku, însă, deoarece nu deține emoții, sentimente, nu îi pasă. Este interesant faptul că, dintre toți copiii săi, Naraku destăinuie informații importante numai Kannei, cum ar fi:

  • motivul plecării la Hakurei-Zen ca să devină demon deplin
  • faptul că Akago purta inima lui Naraku.

Ceea ce este și mai uimitor este că ea primește cu greu sarcini periculoase care să le îndeplinească. Cea mai mare parte a timpului când serviciile ei sunt îndreptate spre Naraku au ca țel asigurarea menținerii Kannei în viață.

Sfârșitul Kannei[modificare | modificare sursă]

În capitole recente ale InuYasha Kanna devine mai periculoasă decât se aștepta cineva. Se luptă cu grupul lui InuYasha cu ajutorul unui demon de sticlă care venise din oglinda ei. Demonul copiază puterea săbii Tessaiga, furându-i aproape toate puterile, inclusiv Kaze no Kizu (Cicatricea Vântului), Crimson Tessaiga, the Dragon Scale și Kongosouha, lăsând-o pe Tessaiga să acționeze doar ca un aparent scut. Se observă că toate urmele luptei cu demonul se răsfrâng asupra Kannei în momentul apariției unei urme negre pe gâtul ei după ce o săgeată trimisă de Kagome lovește demonul în același loc, neavând nici un efect aparent, și același lucru s-a întâmplat când InuYasha i-a lovit umărul stâng, lucru care transformă demonul într-o păpușă voodoo.

Kanna trage cu o rază de lumină din cer spre sabia lui InuYasha, care o reflectă spre demonul de sticlă. Aceasta continuă să suporte efectul și sabia se crapă datorită razelor de lumină. Kagome deduce că Naraku i-ar fi ordonat Kannei să se sacrifice pentru ca Tessaiga să se rupă. În mod indirect, Kanna își pierde mâna stângă și brațul drept în timpul bătăliei. În capitolul 480 din manga, ea se sinucide, la comanda lui Naraku, prin spargerea ei și a demonului de sticlă în sute de cioburi zburătoare. Un ciob mic o lovește pe Kagome în ochi(lovitură superficială) și prin ciob îi comunică secretul învingerii lui Naraku. Mai mult ca atât, Kanna nu a arătat niciodată semne de trădare spre Naraku, fiind cea mai loială și de încredere încarnare a sa.