Kang Cuceritorul

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Kang Cuceritorul (Nathaniel Richards) este un supercriminal care apare în benzile desenate americane publicate de Marvel Comics. Creat de Stan Lee și Jack Kirby, personajul a apărut pentru prima dată în Fantastic Four #19 (octombrie 1963).[1] Kang Cuceritorul este de obicei un adversar al Răzbunătorilor și al celor Patru Fantastici. O entitate care călătorește în timp și descendentă a omului de știință cu același nume, mai multe versiuni alternative ale lui Kang au apărut în titlurile Marvel Comics de-a lungul anilor, inclusiv sinelui său eroic viitor și trecut, Faraonul Rama-Tut, Immortus, Centurionul Scarlet, Victorex Prime, Victor Timely, Iron Lad, Chronomonitor #616 și Qeng Gryphon. Alte personaje care să-și asume titlul de „Kang” includ fiii lui Kang, Marcus și Ahura Boltagon și Ravonna, precum și versiuni alternative ale lui Sue Storm și Kamala Khan.

Kang Cuceritorul a fost descris ca fiind unul dintre cei mai inteligenti și puternici răufăcători din Marvel.[2][3][4][5][6] Kang a apărut și în televiziune animată și jocuri video. Și-a făcut debutul în lungmetraj în filmul Marvel Cinematic Universe (MCU) Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023), interpretat de Jonathan Majors, care i-a mai jucat pe Faraonul Rama-Tut, Victor Timely, Immortus, Scarlet Centurion, Chronomonitor # 616 și gigantul Consiliu al Kangilor în scena de la mijlocul creditelor filmului, și isi va relua rolurile din Avengers: The Kang Dynasty (2025) și Avengers: Secret Wars (2026). Din 2021, Majors apare și în serialul Loki, în care joacă rolul lui He Who Remains și Victor Timely.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Who Is Kang the Conqueror? The Marvel History of the MCU's Next Villain, Explained”. Nerdist (în engleză). Accesat în . 
  2. ^ Harth, David (). „The 13 Most Important Marvel Villains, Ranked”. CBR⁠(d) (în engleză). Accesat în . 
  3. ^ Marston, George (). „The best Avengers villains of all time”. gamesradar (în engleză). Accesat în . 
  4. ^ Kang the Conqueror is number 65, IGN.
  5. ^ Oddo, Marco Vito; Robbins, Jason (). „20 Most Powerful Marvel Characters, Ranked”. Collider (în engleză). Accesat în . 
  6. ^ Harn, Darby (). „10 Most Powerful Avengers Villains In Marvel Comics”. Screen Rant⁠(d) (în engleză). Accesat în .