KAS

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

KAS este o companie privată din România, fondată în anul 1993 la Timișoara. KAS este proprietara a mărcii cu același nume. Metoda comercială folosita de KAS pentru dezvoltarea asocierii comerciale între comercianți și consumatori, a fost elaborată în baza principiilor marketingului de referință. În baza acestor principii KAS a dezvoltat prima platformă comercială și de afaceri destinată atât persoanelor fizice, cât și juridice, prin intermediul francizei cu același nume.

Scopul fondări rețelei naționale de distribuție și consum - RND|KAS, este acela de a realiza cu sprijin privat, redresarea și relansarea economiei naționale, pe toate palierele societății. Compania KAS militează prin intermediul Asociației APK (Asociația Partenerilor KAS) pentru realizarea și apărarea drepturilor sociale și cetățenești, precum și a celor economice și financiare ale membrilor afiliați (persoane fizice și juridice).

Nevoia asocierii consumatorilor în cadrul unei Asociații Naționale a Consumatorilor - ANC, derivă din situația economică și socială dificilă cu care se confruntă marea majoritate a populației din România, dar și majoritatea întreprinzătorilor privați. Diminuarea veniturilor, lipsa de acces la capital, criza mondială, globalizarea pieței naționale de consum de către companiile multinaționale, politicile economice inadecvate, fiscalitatea exagerată, lipsa unor planuri și strategii economice coerente din partea autorităților, falimentarea și închiderea a sute de mii de mici companii autohtone private, creșterea alarmantă a șomajului, pierderea veniturilor de către disponibilizați, scăderea coșului zilnic de produse la consumatorii finali, lipsa unei perspective de redresare, lipsa speranței și a încrederii populației în factorii politici, etc, sunt doar o parte din factorii care au dus la necesitatea înființării parteneriatului social între consumatori și firmele private autohtone. Decizia acestora de a se asocia pentru a-și apăra și realiza în comun interesele economice și financiare, contribuie la crearea premiselor ce duc la redresare economică.

În cadrul rețelei s-au recreat principiile de bază ale economiei de piață și s-a pus temelia unui sistem economic capabil să reintroducă în "ecosistemul" economic banii și să genereze prin mecanisme proprii, prosperitate financiară prin reechilibrarea balanței dintre cerere și ofertă. Revigorarea economică a companiilor dispuse să se asocieze cu consumatorii și să adere la principiile ce stau la baza parteneriatului din cadrul rețelei, dublată prin strategiile economice pe termen scurt, mediu și lung ale Companiei KAS și asociaților săi din cadrul rețelei RND|KAS, contribuie la prosperitate financiară a membrilor asociați (persoane fizice și juridice). Contribuția consumatorilor (afiliați rețelei ca membri) la susținerea companiilor partenere RND|KAS prin consumul propriu și prin atragerea de noi consumatori și parteneri, generează pentru aceștia, prin mecanismul și sistemul financiar de cointeresare al rețelei, o sursă continuă de venituri financiare.

Creșterea rulajelor companiilor partenere, susținută de consumul național al membrilor rețelei, generează condițiile necesare pentru negocieri în amonte cu furnizorii și producătorii strategici autohtoni, a prețurilor de achiziții pentru toate produsele și domeniile de interes ale consumatorilor, membri ai rețelei, iar scăderea prețurilor duce la creșterea accesibilității consumatorilor la produsele și serviciile firmelor autohtone, ceea ce va duce inevitabil la creșteri de rulaje și relansarea economică a companiilor mici și mijlocii din România.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Rețele de marketing românești:

Vezi și[modificare | modificare sursă]