Jurnalul European de Chimie Organică

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jurnalul European de Chimie Organică  
Titlu Abreviat Eur. J. Org. Chem.
Disciplina Chimie organică
Limbă Engleză
Editat de Anne Nijs
Detalii Publicare
Editor Wiley-VCH⁠(d) din partea Chemistry Europe⁠(d) ({{{tara}}})
Istoricul Publicației 1998–prezent
Frecvență Săptămânal
Indexing
ISSN 1434-193X (print)
1099-0690 (web)
CODEN EJOCFK
Links

Jurnalul European de Chimie Organică este o revistă științifică săptămânală evaluată colegial care are ca subiect chimia organică. Este publicată de Wiley-VCH în numele Chemistry Europe Arhivat în , la Wayback Machine. și este o publicație-soră pentru alte reviste științifice publicate de Wiley-VCH, inclusiv Angewandte Chemie, Chemistry – A European Journal și Jurnalul European de Chimie Anorganică.

Revista, împreună cu Jurnalul European de Chimie Anorganică, a fost înființată în 1998 ca urmare a unei fuziuni a Chemische Berichte/Recueil, Bulletin de la Société Chimique de France, Bulletin des Sociétés Chimiques Belges, Gazzetta Chimica Italiana, Recueil des Travaux Chimiques des Pays-Bas, Anales de Química, Chimika Chronika, Revista Portuguesa de Química și ACH-Models in Chemistry.[1]

Comitetul editorial este prezidat de Burkhard König Arhivat în , la Wayback Machine. (Universitatea Regensburg).[2]

Conform Journal Citation Reports, revista a avut în 2019 un factor de impact de 2,889.[3]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

  • Listă de reviste de chimie
  • Jurnalul European de Chimie Anorganică

Reviste-soră[modificare | modificare sursă]

Jurnalul European de Chimie Organică face parte din Chemistry Europe, o asociație a 16 societăți chimice din 15 țări europene. Aceasta publică o familie de reviste academice de chimie, inclusiv Chemistry – A European Journal, Jurnalul European de Chimie Organică, Jurnalul European de Chimie Anorganică, Chemistry – Methods, Batteries & Supercaps, ChemBioChem, ChemCatChem, ChemElectroChem, ChemMedChem, ChemPhotoChem, ChemPhysChem, ChemPlusChem, ChemSusChem, ChemSystemsChem, ChemistrySelect, ChemistryOpen.

Referințe[modificare | modificare sursă]

 

  1. ^ „European Journal of Inorganic Chemistry :: Journal :: ChemistryViews”. www.chemistryviews.org. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ „European Journal of Organic Chemistry: Editorial Board”. Chemistry Europe (în engleză). Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ „European Journal of Organic Chemistry”. 2019 Journal Citation Reports. Web of Science⁠(d) (ed. Science). Clarivate Analytics⁠(d). . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]