Johnny Gargano

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Johnny Gargano

Gargano în 2018
Date personale
Născut (36 de ani)
Cleveland, Ohio, SUA
Căsătorit cuCandice LeRae (c. 2016)
Număr de copii1 Modificați la Wikidata
Cetățenie Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Ocupațiewrestler profesionist[*] Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba engleză Modificați la Wikidata
Activitate
Nume în ringCedrick Von Haussen[1][2]
Joey Gray
Johnny Gargano
Înălțime oficială1,78 m (5 ft 10 in)[3][4]
Greutate oficială199 lb (90 kg)[4]
Antrenat deJosh Prohibition
J.T. Lightning
Debut2005[1]
Prezență online

John Anthony Nicholas "Johnny" Gargano (n. , Cleveland, Ohio, SUA) este un wrestler american, care lucrează pentru WWE. Gargano a lucrat la unele dintre principalele promoții ale circuitului independent american; incluzând Absolute Intense Wrestling, Chikara, Dragon Gate SUA, PROGRESS Wrestling, Evolve Wrestling și Pro Wrestling Ohio.

Printre realizările sale, a deținut o dată Campionatul Nord-American din NXT, o dată Campionatele pe echipe din NXT alături de Tommaso Ciampa și odată Campionatul NXT, ceea ce îl face primul campion Triple Crown Championship din NXT.

Carieră[modificare | modificare sursă]

Primii ani[modificare | modificare sursă]

Gargano și-a făcut debutul profesional în 2005, Gargano și-a numit „lucharesu” stilul său de luptă, o formă de wrestling britanic, wrestling și puroresu. A avut începuturile sale în CAPW, a avut un dark match cu Jay Lethal la Nonstop Action Wrestling, a doua zi a pierdut în fața lui Eric Young. În august 2008, la Ring of Honor, a avut o luptă cu Sami Callihan, apoi un medic i-a spus că are o lovitură foarte puternică la spate și i-a spus lui Gargano să-și decidă viitorul, dar după 6 luni s-a întors în patrulatere.

Dragon Gate USA și Evolve (2009-2016)[modificare | modificare sursă]

Dragon Gate (2011, 2012)[modificare | modificare sursă]

Pro Wrestling Guerrilla (2013-2015)[modificare | modificare sursă]

WWE NXT (2015-prezent)[modificare | modificare sursă]

2015[modificare | modificare sursă]

În iunie 2015, Gargano a participat la o tabără de tuning WWE, și a luptat și în înregistrările NXT din 18 iunie, pierzând în fața lui Apollo Crews. Deși nu a semnat cu WWE, Gargano a continuat să facă apariții NXT în următoarele luni. În special, s-a asociat cu Tommaso Ciampa în turneul Dusty Rhodes Tag Team Classic, învingând echipa formată din Bull Dempsey și Tyler Breeze în lupta lor din prima rundă în episodul din 9 septembrie. Au fost eliminați din turneu de către Baron Corbin și Rhyno în episodul din 16 septembrie.

2016-2017[modificare | modificare sursă]

Gargano a continuat să lucreze pentru NXT la începutul anului 2016, pierzând în fața lui Samoa Joe în evenimentul principal al episodului din 20 ianuarie. În episodul din 23 martie al NXT, Gargano a obținut rapid prima victorie asupra lui Elias Samson printr-un Roll Up. Pe 2 aprilie, s-a confirmat că Gargano a semnat cu WWE la începutul acelei săptămâni. Pe 23 iunie, Gargano a intrat în turneul WWE Cruiserweight Classic, învingându-l pe colegul său de echipă Tommaso Ciampa în prima rundă. Pe 14 iulie, Gargano a fost eliminat din turneu de către T.J. Perkins. Pe 21 iulie, a fost raportat că Gargano a semnat un nou contract NXT cu normă întreagă, ceea ce îl va împiedica să ia mai multe date independente. Pe 20 august la NXT TakeOver Brooklyn II, Gargano și Ciampa i-au învins pe The Revival (Dash Wilder și Scott Dawson) pentru Campionatele pe echipe din NXT.

La episodul de Raw din 5 septembrie, a fost anunțat că Gargano va face parte din diviziunea cruiserweight a mărcii Raw. La NXT: Takeover Brooklyn II s-a luptat alături de Tommaso Ciampa pentru Campionatele pe echipe din NXT împotriva The Revival, neputând câștiga. Dar la NXT Takeover: Toronto a obținut în sfârșit campionatele învingând The Revival într-un meci 2-out-of-3 Falls Match.

La NXT Takeover: Chicago, a fost atacat brutal de către coechipierul său de până atunci, Tommaso Ciampa, încheind astfel echipa sa, #DIY.

Pe 29 noiembrie, Gargano l-a învins pe Kassius Ohno într-un meci de calificare pentru a participa într-un Fatal 4-Way match, unde i-a învins pe Aleister Black, Killian Dain și Lars Sullivan pentru a deveni candidatul numărul unu pentru Campionatul NXT a lui Almas.

2018[modificare | modificare sursă]

La NXT TakeOver: Philadelphia, Gargano nu a reușit să câștige Campionatul NXT de la Andrade "Cien" Almas. După luptă, Ciampa l-a atacat din nou pe Gargano din spate cu o cârjă. Lupta lui Gargano cu Almas la NXT TakeOver: Philadelphia a fost extrem de apreciată și a câștigat cinci stele de la reporterul de la Wrestling Observer Newsletter, Dave Meltzer, devenind prima luptă din istoria NXT care a primit o calificare de cinci stele, precum și în WWE al șaselea în general și primul de la John Cena vs. CM Punk la evenimentul Money in the Bank 2011.

În episodul de NXT din 14 februarie, Gargano l-a provocat pe Almas la o revanșă pentru Campionatul NXT, pe care Almas a acceptat-o, cu avertismentul că Gargano va părăsi NXT dacă va pierde; Gargano a acceptat. Săptămâna următoare, Gargano nu a putut câștiga titlul după interferența lui Tommaso Ciampa, forțându-l să părăsească NXT.

La NXT Takeover: New Orleans, Gargano l-a învins pe Ciampa pentru a-și recupera munca. Această luptă a fost premiată de Dave Meltzer cu o calificare de 5 stele, fiind a treia din istoria NXT și a opta în WWE.

În episodul de NXT din 25 aprilie, Gargano a fost atacat din nou de Ciampa când își făcea intrarea pentru lupta sa pentru Campionatul NXT împotriva lui Aleister Black, ceea ce a condus la un meci Chicago Street Fight la NXT TakeOver: Chicago II, pe care l-a câștigat Ciampa.

În Wrestling[modificare | modificare sursă]

Manevre de final[modificare | modificare sursă]

  • Crosston Crab
  • Gargano Escape
  • Hurts Donut / Uniquely You
  • Swinging reverse STO
  • Slingshot DDT

Manevre semnătură[modificare | modificare sursă]

  • Baby Ace Crusher
  • Double high knee
  • Double knee backbreaker
  • Slingshot spear
  • You're Dead / Lawn Dart

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b „Johnny Gargano”. Dragon Gate USA. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ „Johnny Gargano on Twitter: Watching Smackdown from 10 years ago.. Something tells me Cedrick Von Haussen and Attorney Thomas Whitney Esquire would make a great team.”. . Accesat în – via Twitter. 
  3. ^ a b „Roster”. Pro Wrestling Guerrilla. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ a b c „Johnny Gargano”. WWE. Accesat în .