JasperReports

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jasper Reports
DezvoltatorJasperSoft
Ultima versiune6.0.0 / 10 februarie 2014
Repogithub.com/TIBCOSoftware/jasperreports Modificați la Wikidata
Sistem de operareCross-platform
TipReporting software
LicențăLGPL
Prezență online
[1]

JasperReports este un program open-source de generare a rapoartelor in bazele de date, având codul scris în Java, care poate scrie într-o varietate de dispozitive de ieșire: ecran, imprimantă, sau poate exporta datele de ieșire în fișiere în format PDF , HTML , Microsoft Excel , RTF , ODT , CSV sau XML. Poate fi folosit în aplicații Java, inclusiv Java EE sau aplicatii web, pentru a genera conținut dinamic.

JasperReports este parte a inițiativei open source Lisog.

Caracteristici[modificare | modificare sursă]

JasperReports este un program open-source de raportare, care poate fi integrat în orice aplicație Java.

Caracteristici:

  • Un raport poate avea un script,[1], care poate invoca definiția raportului în orice moment pentru a efectua prelucrare suplimentară.
  • Scriptul este construit folosind Java, și poate fi invocat înainte sau după etapele de generarea de rapoarte, cum ar fi: raport, pagină, coloană sau de grup.
  • Sub-rapoarte [2]

Pentru utilizatorii cu cerințe mai sofisticate de management de raport, rapoarte concepute pentru JasperReports pot fi cu ușurință importate în serverul de raport interactiv JasperServer.

JasperSoft[modificare | modificare sursă]

Jaspersoft
TipSoftware de inginerie
Fondată2001
Țara Statele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
SediuSan Francisco
Oameni cheieTeodor Danciu, JasperReports; Al Campa, fondator; Brian Gentile, CEO
IndustrieBusiness Intelligence
ProduseJasperSoft BI [3]
Prezență online
www.jaspersoft.com

Istoricul companiei[modificare | modificare sursă]

Teodor Danciu a inceput sa lucreze la JasperReports în iunie 2001, proiectul sf.net a fost înregistrat în septembrie 2001[4] și JasperReports 0.1.5 a fost lansat pe 3 noiembrie 2001.[5][6]

Codul a fost inițial licențiate sub o licență copyleft JasperReports[4] și mai târziu s-a mutat la LGPL.

JasperReports a fost fondat inițial în 2004, și s-a numit Panscopic.

În 2004, echipa Panscopic condusă de Teodor Danciu,[7] a dobândit proprietatea intelectuală a JasperReports, și a schimbat numele companiei în JasperSoft.

JasperSoft oferă software-ul comercial în jurul produsului JasperReports, și să negocieze contracte cu dezvoltatorii de software care doresc pentru a încorpora motorul JasperReports într-un produs sursă închisă.

Produsul principal JasperSoft este JasperServer, o aplicație web Java EE care oferă capabilități avansate cum ar fi programarea rapoartelor și permisiuni.

Acesta este disponibil sub o licență open-source pentru a fi utilizate în combinație cu infrastructura open source, cum ar fi MySQL și JBoss , sau o licență comercială pentru implementări de întreprinderi care implică baze de date comerciale și servere de aplicații.

JasperSoft este perfect compatibil cu MySQL,[8] iar JasperReports a fost inclus în PostgreSQL versiunea de distribuție Bizgres 0.7.[9][10][11]

JRXML[modificare | modificare sursă]

Rapoartele JasperReports sunt definite într-un format de fișier XML, denumit JRXML, care pot fi codate manual, generate, sau proiectate, folosind un instrument. Formatul de fișier este definit printr-un Document Type Definition (DTD), asigură interoperabilitate limitată.[12] Principala diferență între utilizarea XML și un fișier a .jasper este faptul că fișierul XML ar trebui să fie compilate în timpul rulării utilizând clasa JasperCompileManager.

Instrumente de terță parte[modificare | modificare sursă]

Există mai multe instrumente care oferă capabilități JasperReport:

  • iReport, un program de grafică open source independent, care oferă capabilități de raport de designer, si este capabil de a rula rapoarte, folosind toate sursele de date susținute de către motorul de JasperReports.[2] iReport este întrenținut de JasperSoft.[13]
  • DynamicReports , o bibliotecă Java de raportare open-source bazată pe JasperReports.

Aceasta permite crearea rapoartelor dinamice și nu are nevoie de un designer vizual.

  • SWTJasperViewer, o componentă open source reutilizabilă care poate fi încorporată în orice aplicație SWT / JFace, cum ar fi Eclipse.[14]
  • Report Integration Framework Arhivat în , la Wayback Machine., o componentă open source de abstractizare.
  • Cinci plug-in-uri Eclipse care oferă rapoartelor proiectarea și depanarea capabilități, incluzând:
    • JasperSoft Studio este o rescriere a iReports în Eclipse
    • un Eclipse plug-in comercial JasperAssistant numit.[15] JasperAssistant plug-in este construit folosind SWTJasperViewer.[16]

JasperWave Report Designer - gratuit bazat pe Eclipse Report Designer pentru motorul raport JasperReports

    • Plazma Report Designer , un plug-in open-source JasperReports designer pentru Eclipse.
    • WebReportBuilder Arhivat în , la Wayback Machine., un open-source Java EE aplicație web care permite dezvoltatorilor web-based și non-dezvoltatorilor pentru a crea rapoarte de bază și avansate bazate pe JasperReports pentru a fi folosite ca un server web raport.
    • OpenReports, o aplicație Java EE web care oferă capabilități avansate de raport de servere cu suport pentru patru motoare open source de raportare: JasperReports, JFreeReport, JXLS, și Birt Eclipse .[17]
    • JasperTags, o bibliotecă tag-ul JSP pentru includerea ușor de rapoarte in aplicatii web.[18]
    • Aspose.Words pentru JasperReports, pentru rapoartele de conversie de la JasperReports și JasperServer în formate Word.[19]
    • Aspose.Slides pentru JasperReports, pentru conversia în PowerPoint PPT și formatele PPS.[20]
    • The Information Management System for Mine Action (IMSMA) folosește JasperReports pentru capacitatea sa de raportare.

Acesta este software-ul de planificare cel mai frecvent utilizat.[21]

IDE de integrare[modificare | modificare sursă]

Mulți furnizori de Java IDE oferă instrucțiuni pentru utilizatorii care doresc să se integreze într-un proiect JasperReports.[22]

Lectură suplimentară[modificare | modificare sursă]

  1. Brian D. Eubanks (15 noiembrie 2005). "Capitolul 6 grafice și de vizualizare de date". Wicked Cool Java: “Code bits, open-source libraries, and project ideas (Biți de cod open-source biblioteci, precum și idei de proiecte)”, No Starch Press, pp144–146. ISBN 1- 59327-061-5
  2. Jack M. Germain (2007-07-26). "So You Want to Be a Linux Developer, Part 1 (Deci, vrei să fii un dezvoltator Linux, partea 1)" . TechNewsWorld . http://www.technewsworld.com/story/58471.html Arhivat în , la Wayback Machine. .
  3. Rajesh Vasa; Jean-Guy Schneider (2003). "Evolution of Cyclomatic Complexity in Object Oriented Software" . 7th workshop on the quantitative approaches in object-oriented software engineering (QAOOSE'2003) . http://www.it.swin.edu.au/personal/jschneider/Pub/qaoose03.pdf Arhivat în , la Wayback Machine. .
  4. Deepak Advani, Youssef Hassoun, Steve Counsell (January 2005). "Heurac: A heuristic-based tool for extracting refactoring data from open-source software versions (Heurac: Un instrument euristic bazat pe extragerea de date pentru refactoring de la versiunile de software open-source)" (PDF) . http://www.dcs.bbk.ac.uk/research/techreps/2005/bbkcs-05-01.pdf Arhivat în , la Wayback Machine. .
  5. Emerson Murphy-Hill (2005). "Improving Refactoring with Alternate Program Views (Îmbunătățirea Refactorizare cu Vizualizari Programul alternativ)" (PDF) .  
  6. Vasa, R.; Schneider, J.; Woodward, C.; Cain, A. (17–18 November 2005). " "Detecting structural changes in object oriented software systems". Proceedings of the 2005 International Symposium on Empirical Software Engineering (Detectarea schimbări structurale în sistemele software orientate obiect", Simpozionul Internațional de 2005 Software Engineering empirică) (ISESE 2005):.. 463 DOI : 10.1109/ISESE.2005.1541855 . ISBN 0-7803-9507-7 .  
  7. Deepak Advani, Youssef Hassoun, Steve Counsell (2006). "Extracting refactoring trends from open-source software and a possible solution to the 'related refactoring' conundrum". Proceedings of the 2006 ACM symposium on Applied computing : (Extragerea tendințele refactoring de software open-source și o posibilă soluție pentru" refactoring legate de "enigma" Lucrările din 2006 ACM simpozion pe Aplicată de calcul:) 463. DOI : 10.1145/1141277.1141685 . ISBN 1-59593-108-2 . (New York, USA: ACM Press ).
  8. S. Counsell, Y. Hassoun, G. Loizou and R. Najjar (2006). "Common Refactorings, a Dependency Graph and some Code Smells: An Empirical Study of Java OSS". Proceedings of the 2006 ACM/IEEE international symposium on International symposium on empirical software engineering : 463. DOI : 10.1145/1159733.1159777 . ISBN 1-59593-218-6 .(New York, USA: ACM Press ).

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ http://www.javaworld.com/javaworld/jw-09-2002/jw-0920-opensourceprofile.html/ Arhivat în , la Wayback Machine. Erik Swenson (2002-09-20). "Reports made easy with Jasper Reports"
  2. ^ a b http://www.oio.de/public/opensource/JS_01_07_Reporting.pdf/Christian[nefuncțională] Brell, Tobias Kieninger (January 2007). "Freie Reporting-Tools im Vergleich" (PDF). JavaSpektrum . http://www.oio.de/public/opensource/JS_01_07_Reporting.pdf Arhivat în , la Wayback Machine.
  3. ^ Zack Urlocker (23 iulie 2007). "JasperSoft BI Suite 2.0" . InfoWorld weblog . http://weblog.infoworld.com/openresource/archives/2007/07/jaspersoft_bi_s.html Arhivat în , la Wayback Machine.
  4. ^ a b " Un interviu cu Teodor Danciu de la JasperReports" . 16 februarie 2005 . http://rootprompt.org/article.php3?article=8332 Arhivat în , la Wayback Machine.
  5. ^ freshmeat.net: Detalii proiect pentru JasperReports
  6. ^ "JasperReports 1.0 lansat" theserverside.. http://www.theserverside.com/news/thread.tss?thread_id=35381 JasperReports Versiunea 1.0 a fost lansat pe 21 iulie 2005
  7. ^ "Can an open source project get acquired? One just did." . zdnet blogs http://blogs.zdnet.com/BTL/index.php?p=1306 Arhivat în , la Wayback Machine. . 25 aprilie 2005
  8. ^ "MySQL AB :: Jaspersoft" . 2006-06-27 . http://solutions.mysql.com/solutions/partner.php?partner=1102 Arhivat în , la Wayback Machine.
  9. ^ "Bizgres 0.7 Released" . bizgres.org . http://www.bizgres.org/articles.php?id=9 Arhivat în , la Wayback Machine. . 03 august 2005
  10. ^ Gavin Clarke (3 august 2005). "Bizgres gets down to business with open source BI stack (Bizgres ajunge la afaceri cu stiva de BI sursă deschisă)" . RegDeveloper . http://www.regdeveloper.co.uk/2005/08/03/postgre_bi/
  11. ^ Jutta Horstmann (10 noiembrie 2005). "Migrating to Open Source Databases: The Data Warehouse Case Study (Migrarea la Open Baze de date Sursa: Studiu de caz Data Warehouse)" (PDF) . http://www.osdbmigration.org/misc/case_datawarehouse.pdf Arhivat în , la Wayback Machine.
  12. ^ David R. Heffelfinger. "JasperReports Tutorial/Getting Started Guide" . http://ensode.net/jasperreports_intro.html
  13. ^ David R. Heffelfinger. "Review: iReport Designer for JasperReports" . http://www.ensode.net/ireport_review.html
  14. ^ "SWTJasperViewer: plugin details" . Eclipse-Plugins.info .25 noiembrie 2004. http://eclipse- plugins.info/eclipse/plugin_details.jsp?id=884
  15. ^ Anadi Misra (31 mai 2006). Plazma Report Designer , an open source JasperReports designer plugin for Eclipse. /showarticle1.asp?artid=84612 "Generating reports with Jasper Reports" . http://www.ciol.com/content/search / Showarticle1.asp artid = 84612 "Generarea rapoartelor cu Jasper Reports"?]. http://www.ciol.com/content/search Plazma Report Designer , an open source JasperReports designer plugin for Eclipse. Plazma Raportul Designer , un plug-in open- source JasperReports designer pentru Eclipse.
  16. ^ "JasperAssistant: Plugin details" . Eclipse-Plugins.info . 12 decembrie 2006. http://eclipse- plugins.info/eclipse/plugin_details.jsp?id=507
  17. ^ Brian Burridge (8 aprilie 2005). "JasperReports and OpenReports" . http://www.brianburridge.com/2005/04/08/jasper-and-[nefuncțională] open-reports/ .
  18. ^ „JasperTags”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  19. ^ Aspose.Slides for JasperReports
  20. ^ Aspose.Words for JasperReports
  21. ^ IMSMA Website - www.insma.org
  22. ^ „JasperReports Project Page”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  23. ^ Ricardo Olivieri (17 noiembrie 2004). "Generarea de rapoarte online, folosind JasperReports și WebSphere Studio" . IBM /www-128.ibm.com/developerworks/websphere/library/techarticles/0411_olivieri/0411_olivieri.html

Legături externe[modificare | modificare sursă]