Jamie Spencer-Churchill, al 12-lea Duce de Marlborough

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jamie Spencer-Churchill în 1989

Charles James Spencer-Churchill, al 11-lea Duce de Marlborough (n. 24 noiembrie 1955) este un nobil englez, actualul Duce de Marlborough.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Blandford este fiul cel mare al lui John Spencer-Churchill, al 11-lea Duce de Marlborough și a primei lui soții, Susan Mary Hornby. De asemenea, este rudă îndepărtată cu Diana, Prințesă de Wales, ambii aparținând familiei Spencer, și, prin a doua căsătorie a tatălui său este frate vitreg cu Christina Onassis.

În 1994 tatăl său l-a renegat și i-a dezaprobat stilul de viață.[1] Deși el va succeda ca Duce de Marlborough în urma decesului tatălui său, dreptul de proprietate asupra averii (inclusiv Palatul Blenheim) va trece la fiul lui Blandford, George Spencer-Churchill, Conte de Sunderland.

Lordul Blandford a petrecut o lună în închisoare în 1995. În septembrie 2007 a fost închis timp de șase luni pentru două capete de acuzare de conducere periculoasă și unul responsabil de daune penale ca urmare a unei "furii rutiere" cu un alt șofer.[2] În același timp, el a primit, de asemenea, o interdicție de conducere de trei ani și jumătate.

Blandford apărut în documentarul BBC Famous, Rich and Homeless, televizat la 24 iunie 2009, în care oameni celebri au fost filmați petrecându-și trei nopți în aer liber, cu nimic în afară de un sac de dormit. Cu toate acestea, Blandford a refuzat să "doarmă dur". În prima noapte el a pretins să doarmă în parcarea unui hotel de 5 stele (în ciuda faptului că sacul său de dormit a fost descoperit nedeschis); în a doua noapte, el a cerut să fie adăpostit într-un hotel. A refuzat să participe în continuare, în ciuda faptului că a dat asigurări că ar fi dormit dur în a treia noapte, și participarea lui s-a încheiat în acea noapte. Comentândacest lucru, un coleg participant, Hardeep Singh Kohli a spus: "Este lipsit de respect pentru toți oamenii de acolo." "[3]

Căsătorii[modificare | modificare sursă]

Prima soție a Lordului Blandford a fost Rebecca Mary Few Brown. Ei au fost căsătoriți din 1990 până în 1998, când mariajul s-a terminat printr-un divorț. Cu Rebecca, Blandford are un fiu care este moștenitorul aparent al ducatului de Marlborough:

  • George John Godolphin Spencer-Churchill, marchiz de Blandford, conte de Sunderland (n. 28 iulie 1992).

A doua soție este Edla Griffiths, cu care s-a căsătorit la Woodstock Register Office la 1 martie 2002. Cuplul are doi copii:

  • Lady Araminta Clementine Megan Spencer-Churchill (n. 8 aprilie 2007).
  • Lord Caspar Sasha Ivor Spencer-Churchill (n. 18 octombrie 2008).

Note[modificare | modificare sursă]