Sari la conținut

Jaguar Land Rover

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jaguar Land Rover Automotive PLC
TipFilială
Fondată18 ianuarie 2008; acum 16 ani, 5 luni și 26 zile (2008-01-18)
Țara Regatul Unit  Modificați la Wikidata
SediuCoventry, Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF, CV3 4LF, Regatul Unit
Oameni cheie
IndustrieAutomobile
Produse
Venit £25.8 miliard[2]
Profit brut £1.5 miliard[2]
Profit net £1.1 miliard[2]
Active totale £26.8 miliard[2]
Capital propriu £9.98 miliard[2]
Angajați43,224[3]
Companie părinteTata Motors
Prezență online
www.jaguarlandrover.com

Jaguar Land Rover Automotive PLC este holdingul Jaguar Land Rover Limited, o companie multinațională britanică de automobile și subsidiară a companiei indiene de automobile Tata Motors Limited. Activitatea principală a Jaguar Land Rover Limited este proiectarea, dezvoltarea, fabricarea și vânzarea vehiculelor care poartă mărcile Jaguar și Land Rover.

Ambele mărci au istorii lungi și complexe înainte de fuzionarea lor - Jaguar întorcându-se în anii 1930 și Land Rover în anii 1940 - întâlnindu-se mai întâi în 1968 ca parte a conglomeratului British Leyland, mai târziu din nou independent unul de celălalt și apoi ca filiale ale BMW (în cazul Land Rover) și Ford Motor Company (Jaguar). Ford a achiziționat Land Rover de la BMW în 2000, după destrămarea fostului Rover Group, care era efectiv restul companiilor britanice producătoare de mașini Leyland.

Jaguar Land Rover a fost o filială a Tata Motors de când au fondat-o pentru achiziția Jaguar Cars Limited și Land Rover de la Ford în 2008. La 1 ianuarie 2013, operațiunile Jaguar Cars Limited și Land Rover au fost fuzionate ca Jaguar Land Rover Limited și părintele a fost redenumit în Jaguar Land Rover Automotive PLC.

  1. ^ „Gerry McGovern – Unstoppable Spirit – Land Rover UK”. Landrover.co.uk. . Accesat în . 
  2. ^ a b c d e „Annual Report 2017–18” (PDF). Jaguar Land Rover Automotive PLC. Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 
  3. ^ „Jaguar Land Rober Automotive plc: Annual Report 2017/18” (PDF). Tata Motors. p. 3. Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 

Legături externe

[modificare | modificare sursă]
Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Jaguar Land Rover