Jagdterrier

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Jagdterrier-ul este un tip de terrier de lucru, originar din Germania, care este folosit pentru vânătoare atat la suprafata cât și în subteran. Aceasta rasa de terrier este, de asemenea, numit German Hunt Terrier.

Jagdterrier

Descriere[modificare | modificare sursă]

Un aspect tipic al unui Jagdterrier este negru cu cafeniu, cafeniul fiind mai apropiat de o culoare de rugina, pe bot si membre. Un cafeniu deschis ar trebui să fie evitat, nefiind in standardul rasei. Acesta poate fi, de asemenea, de culoarea cicolatei sau culoarea ficatului. Culoarea deschisa, marcajele albe, ar trebui să fie evitată în programele de reproducere. Nasul este maro. Marcaje negre si cafeniu, de culoarea ruginei ar trebui să fie obiectivul. Standardul rasei solicită pentru un astfel de animal o inaltime la greaban de la 33 pana la 40 de cm. Femelele au greutatea de la 7,5 la 8,5 kg iar masculii de la 9 la 10 kg. Blana de Jagdterrier poate fi sarmoasa sau neteda. Coada este în mod normal (dar nu întotdeauna) cupata de la 2/3 din lungimea naturală.

Temperament[modificare | modificare sursă]

Rasa a fost dezvoltata pentru a fi caine de vanatoare. Desi de multe ori folositi pentru vizuini, în special pentru bursuc, vulpe, și câine enot, Jadgterrier-ii sunt, de asemenea, folositi pentru a hartui mistreți și a scoate iepurii din tufisuri. De asemenea se foloseste aceasta rasa pentru luarea urmei de sânge. Datorită inteligentei lor și adaptabilitatii, Jagdterrier-ii pot fi animale de companie bune, dar trebuie amintit că acestia sunt în primul rand caini de vanatoare, cu un simt al prazii puternic.