Ivan Rebroff

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ivan Rebroff
Date personale
Nume la naștereHans Rolf Rippert Modificați la Wikidata
Născut31 iulie 1931
Berlin-Spandau
Decedat27 februarie 2008
Frankfurt am Main
ÎnmormântatMarea Egee Modificați la Wikidata
Frați și suroriHorst Rippert[*][[Horst Rippert (pilot (1922-2013))|​]] Modificați la Wikidata
Cetățenie Germania Modificați la Wikidata
Ocupațiecântăreț
Limbi vorbitelimba germană Modificați la Wikidata
Activitate
Alte numeIvan Rebroff
Iwan Rebroff  Modificați la Wikidata
Alma materHochschule für Musik und Theater Hamburg[*][[Hochschule für Musik und Theater Hamburg (university of music in Hamburg)|​]]  Modificați la Wikidata
PremiiCrucea de Merit a Republicii Federale Germania în grad de Cavaler[*]  Modificați la Wikidata
Prezență online

Ivan Rebroff, pe numele său adevărat „Rolf Rippert” (n. 31 iulie 1931, Berlin-Spandau - d. 27 februarie 2008, Frankfurt am Main) a fost un cântăreț german, cu o voce cu care putea urca mai mult de patru octave.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Numele lui adevărat era Hans Rolf Rippert. Tatăl lui a fost un inginer din Hessa, iar mama rusoaică.

In tinerețe, Ivan Rebroff a trăit în Belzig și Halle (Saale), unde a făcut parte din corul orașului Halle. Rebroff a studiat după ce a primit o bursă în perioada 1951–1959 la Școala superioară de muzică din Hamburg. În anul 1958 a luat parte la un concurs de muzică organizat în cadrul institutului de muzică, concurs pe care l-a câștigat. Ulterior a cântat cu succes în Corul cazac Marea Neagră, în cel al cazacilor din Ural și in cel al cazacilor de pe Don.

Ivan Rebroff a devenit mai renumit în rolul lăptarului din Tevje in Musical Anatevka in Paris sau în piesele Bărbierul din Sevilla, Boris Godunov, Voievodul Țiganilor, Sânge vienez și Cavalerul rozelor. Rebroff a apărut în diferite emisiuni televizate și a participat la nenumărate concerte.

A locuit în diferite localități, ca Zell-Weierbach, o localitate ce aparține de Offenburg, sau pe insula grecească Skopelos unde, la vârsta de 60 de ani, a fost declarat „cetățean de onoare”, și unde a trăit până aproape de moarte.

În anul 2007 la Viena i s-a acordat „Crucea de Onoare”.

În timpul vieții, Rebroff a primit 49 de discuri de aur și unul de platină, fiindu-i vândute în lume peste 10 milioane de discuri.

A murit din cauza unei insuficiențe cardiace la vârsta de 76 de ani, într-un spital din Frankfurt am Main.