Ivan Rebroff

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Ivan Rebroff
Yvan Rebroff01.jpg
Date personale
Născut31 iulie 1931
Berlin-Spandau
Decedat27 februarie 2008
Frankfurt am Main
Frați și suroriHorst Rippert[*] Modificați la Wikidata
Naționalitategerman
CetățenieFlag of Germany.svg Germania Modificați la Wikidata
Ocupațiecântăreț
Activitate
Alma materHochschule für Musik und Theater Hamburg[*]  Modificați la Wikidata
PremiiOrdinul de Merit al Republicii Federale Germania în grad de Cavaler[*]
Prezență online

Ivan Rebroff, pe numele său adevărat „Rolf Rippert” (n. 31 iulie 1931, Berlin-Spandau - d. 27 februarie 2008, Frankfurt am Main) a fost un cântăreț german, cu o voce cu care putea urca mai mult de patru octave.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Numele lui adevărat era Hans Rolf Rippert. Tatăl lui a fost un inginer din Hessa, iar mama rusoaică.

In tinerete, Ivan Rebroff a trăit în Belzig și Halle (Saale), unde a făcut parte din corul orașului Halle. Rebroff a studiat după ce a primint o bursă în perioada 1951–1959 la Școala superioară de muzică din Hamburg. În anul 1958 a luat parte la un concurs de muzică organizat în cadrul institutului de muzică, concurs pe care l-a câștigat. Ulterior a cântat cu succes în Corul cazac Marea Neagră, în cel al cazacilor din Ural și in cel al cazacilor de pe Don.

Ivan Rebroff a devenit mai renumit în rolul lăptarului din Tevje in Musical Anatevka in Paris sau în piesele Bărbierul din Sevilla, Boris Godunov, Voievodul Țiganilor, Sânge vienez și Cavalerul rozelor. Rebroff a apărut în diferite emisiuni televizate și a participat la nenumărate concerte.

A locuit în diferite localități, ca Zell-Weierbach, o localitate ce aparține de Offenburg, sau pe insula grecească Skopelos unde, la vârsta de 60 de ani, a fost declarat „cetățean de onoare”, și unde a trăit până aprope de moarte.

În anul 2007 la Viena i s-a acordat „Crucea de Onoare”.

În timpul vieții, Rebroff a primit 49 de discuri de aur și unul de platină, fiindu-i vândute în lume peste 10 milioane de discuri.

A murit din cauza unei insuficiențe cardiace la vârsta de 76 de ani, într-un spital din Frankfurt am Main.