Iulian Dumitrescu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Iulian Dumitrescu
Date personale
Născut (48 de ani) Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of Romania.svg România Modificați la Wikidata
Ocupațiepolitician Modificați la Wikidata
Președinte al Consiliului Județean Prahova Modificați la Wikidata
Deținător actual
Funcție asumată
octombrie 2020
Senator al României Modificați la Wikidata
În funcție
 – octombrie 2020
CircumscripțiaPrahova
În funcție
 – 
CircumscripțiaCălărași

Partid politicPNL
Alma materUniversitatea Politehnica din București
Academia de Studii Economice

Iulian Dumitrescu (n. ) este un politician român, ales senator de Prahova din partea PNL în 2016[1], după ce în mandatul 2012-2016 a fost senator de Călărași din partea aceluiași partid.

Studii[modificare | modificare sursă]

În anul 2013 a absolvit Programele "Senior Executives in National and International Security" și "Senior Managers in Government" la Harvard Kennedy School of Government, Harvard University, Boston, SUA.

În mai 2012, a fost admis la unul dintre cele mai prestigioase programe de MBA din lume, și anume la EMBA – Global, un parteneriat între London Business School și Columbia Business School, cu cursuri atât la Londra, cât și la New York. Întrerupe cursurile în decembrie 2012, când este ales senator de Călărași.

În 2010 a absolvit "General Management Program" la Harvard Business School, Harvard University, Boston, SUA.

În 2008-2009 participă la un Curs introductiv de siguranță națională organizat de Colegiul Național de Apărare, Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”.

În 1995 a absolvit Facultatea de Ingineria Materialelor, Universitatea Politehnică București, iar în 1998 a obținut încă o licență, de această dată la Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune, Academia de Studii Economice din București.

Experiență profesională[modificare | modificare sursă]

În perioada 2001-2003, a deținut funcția de director general la Delta Contconsult, între 2003 și 2008 a fost director general la DG Grup.

Activitate politică[modificare | modificare sursă]

Este prim-vicepreședinte PNL pentru mediul de afaceri și societate civilă, președinte PNL Prahova și a fost ales, în 2016, senator în Prahova, după ce în legislatura anterioară a fost senator ales în Circumscripția electorală nr.12 Călărași. În 2017-2018, a fost liderul Grupului Parlamentar al Partidului Național Liberal din Senat.

Note[modificare | modificare sursă]