Iulia Managarova

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Iulia Managarova
Informații generale
Nume complet Iulia Managarova
Data nașterii (35 de ani)
Locul nașterii Dniepropetrovsk,
RSS Ucraineană, URSS
Înălțime 1,7 m
Greutate 57 kg
Post Extremă dreapta
Informații despre echipă
Echipa actuală Rostov-Don
Număr 6
Cluburi de seniori*
Ani Club
0000–2011 HC Sparta
2011–2013 CS Oltchim
2013– Rostov-Don
Echipa națională
Ani Țară Ap (G)
Ucraina 144 (185)
Rusia 60 (139)
* Apariții și goluri pentru echipa de club doar în cadrul campionatului intern

Iulia Managarova (n. 27 septembrie 1988, în Dniepropetrovsk) este o jucătoare ucraineană de handbal care joacă pentru clubul rusesc Rostov-Don și echipa națională a Ucrainei. Managarova evoluează pe postul de extremă dreapta. Pentru sprijinul public al invaziei ruse a Ucrainei, ea a fost inclusă în baza de date Peacemaker ca trădătoare a Patriei [3].

Biografie[modificare | modificare sursă]

Prima echipă de senioare a Iuliei Managarova a fost campioana Ucrainei, HC „Sparta” Krivoi Rog. Alături de aceasta, ucraineanca a jucat în sezonul 2010-2011 în Grupa III de calificare pentru faza grupelor Ligii Campionilor, unde a întâlnit formațiile FTC RightPhone Budapest, FCK Håndbold și LC Bruhl Handball. În 2011, handbalista s-a transferat la campioana României și pe atunci vicecampioana Europei, Oltchim Râmnicu Vâlcea.[4] Cu Oltchim, Managarova a jucat două semifinale ale Ligii Campionilor, în 2012 și 2013 și a câștigat de două ori campionatul României. La sfârșitul lui 2013, în urma problemelor financiare ale Oltchim, Iulia Managarova a semnat un contract cu echipa rusească Rostov-Don.[5]

Iulia Managarova a participat alături de naționala țării sale la Campionatul European disputat în luna decembrie 2010, în Danemarca și Norvegia,[6] precum și la Campionatul European din 2012.

Activitate sportivă[modificare | modificare sursă]

Referințe, note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „23rd Women's World Championship 2017 Germany / Cumulative Statistics Russia” (PDF). Federația Internațională de Handbal. . Accesat în . 
  2. ^ „23rd Women's World Championship 2017 Germany / RUS - Russia” (PDF). Federația Internațională de Handbal. . Accesat în . 
  3. ^ СІА. „Манагарова Юлия Анатольевна” (în rusă). Центр «Миротворець». Accesat în . 
  4. ^ „Iulia Managarova, noul transfer al Oltchimului”. HotNews. . Accesat în . 
  5. ^ Ionel Gerea (). „Alte două ex-chimiste și-au găsit echipe: Barbosa va juca la gruparea germană Thuringer, Managarova, la Rostov pe Don”. Viața Vâlcii. Accesat în . 
  6. ^ Ionel Gerea (). „Ucraineeanca Iulia Managarova a semnat pentru Oltchim”. Sportul Vâlcean. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]