Iulenka

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Iulenka
Afişul fimului Yulenka
Titlu originalЮленька
Genfilm de groază  Modificați la Wikidata
RegizorAleksandr Strijenov
ScenaristAndrei Kureicik, Grigori Podzemelnîi
StudioIaltînska kinostudia hudojnih filmiv[*][[Ialtînska kinostudia hudojnih filmiv (Ukrainian film production company)|​]]  Modificați la Wikidata
MuzicaArkadi Ukupnik
DistribuțieMarat Bașarov
Daria Balabanova
Helga Filippova
Diana Șpak
Premiera19 februarie 2009, Rusia (Kazahstan)
Durata102 minute
Țara Rusia  Modificați la Wikidata
Limba originalărusă
Buget5 miliarde $
Prezență online

Iulenka (în rusă Юленька) este un film rus din categoria dramă-thriller-mistic, realizat în 2009 și regizat de Aleksandr Strijenov. Scenariul a fost scris de Andrei Kureicik și Grigori Podzemelnîi, iar în rolurile principale sunt: Marat Bașarov, Daria Balabanova și Helga Filippova. Premiera a fost pe 19 februarie 2009 în Rusia.

Povestea[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Un profesor universitar, Andrei Belov, vrea să încetinească un pic ritmul vieții astfel încât se mută cu soția și fiica lui, dintr-un oraș mare într-un orășel și începe o nouă slujbă în calitate de profesor într-o sală de gimnastică pentru fete. Ceva ciudat se întâmplă cu clasa... fetele par a ascunde un secret. Așa cum se va dovedi mai târziu, aceste fete nu se joacă cu păpuși, ele se joacă cu viețile oamenilor — și, în curând, viața profesorului și a familiei sale sunt puse în pericol de ceva malefic. Pentru ca profesorul să iasă din acest coșmar totul depinde de o fetiță care susține: „tot ce am vrut este mămica mea pentru a fi fericită”.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]