Ioan Geampalia

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Ioan Geampalia n. (27.12.1954) Slobozia Mândra, Teleorman d. (14.05.2017) București a fost general de brigadă in cadrul Statului Major General al Armatei Române.

Deși s-a nascut pe 27 decembrie 1954 , data sa de naștere in documente oficiale este 1 ianuarie 1955

Primii Ani[modificare | modificare sursă]

S-a născut și a copilărit la Slobozia Mândra alături de părinții săi , Florea și Ioana Geampalia și de sora lui mai mare , Maria.

Aceștia l-au invățat tot ce au putut chiar dacă timpul nu era de partea lor , având în vedere îngrijirea animalelor și întreținerea casei părintești. Mai târziu , fost trimis la grădinița nr. 1 din Slobozia Mândra unde avea să o cunoască pe viitoarea lui soție, Ecaterina.

Urmează și Școala Gimnazială Slobozia Mandra ca mai apoi să intre la Colegiul Național Unirea , din Turnu Măgurele

Înrolarea în Armată și Cariera Militară[modificare | modificare sursă]

Anii 70 reprezentau comunismul în plină glorie , iar alegerile de urmat după liceu nu erau multe , însă influențat de alegerile a majoritatea absolventilor de liceu din vremea aceea , tânărul Ioan și-a luat inima in dinți și s-a îndreptat către Academia Militară din București , ceea ce însemna că avea să se mute departe de comuna unde s-a născut și a copilărit.

Acolo s-a revăzut cu fosta prietenă din grădiniță , Ecaterina cu care mai târziu s-a însurat.

Iar după 35 de ani de aventură , prieteni și momente de neuitat , Ioan , acum învârstă și trecut prin toate gradele militare de asemenea ajuns si general de brigadă , se pensionează lăsând în urma sa ani și ani de amintiri de la Unitatea Militară din Otopeni[1]

Viața Personală[modificare | modificare sursă]

La 21 mai 1978 se naște unicul său băiețel pe nume Daniel care a avut un drum mai diferit față de tatăl său în viață , acesta fiind foarte pasionat de muzica Rock și de Tirul Sportiv. Sport pe care îl practică și în ziua de azi.

La 26 iunie 2008, Daniel și iubita sa soție , Andreea îl întâmpină cu vestea că va avea un nepot. La cuvintele auzite , acesta nu a mai ezitat și a mers pana la Spitalul de urgențe Floreasca să îl vadă pe nepotul său , Vlad.

Istoria se repetă pe 25 aprilie 2014 cand Ioan poreclit și "Tătăică" de către Vlăduț , o vede pentru prima dată pe nepoțica lui , Eva.

Îmbolnăvirea și Decesul[modificare | modificare sursă]

Lui Ioan îi plăcea gustul berii și a altor substanțe dăunătoare , lucru ce a dus la Cancer

A luptat cât a putut , însă boala a câștigat duelul iar pe 14 mai 2017 se stinge din viață pe patul de spital cu încrederea toată în fiul său de a îi educa pe cei 2 nepoței cum se cuvine.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „DECRET nr.1.104 din 15 noiembrie 2005 privind acordarea gradului de general unui colonel din Ministerul Apărării Naţionale şi trecerea acestuia în rezervă cu noul grad”. www.cdep.ro. Accesat în .