Inuyasha (personaj)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
InuYasha
Alias Inuyasha no Taisho (nume real)
Gen masculin
Vârstă 200 ani(pare a avea 17-18 ani)[1][2][3]
Culoarea părului alb-cenușiu
Culoarea ochilor Galbeni
Specialitate simțuri olfactive
Familie Inu no Taishou (tată, decedat)
Izayoi (mamă, decedata)
Sesshomaru (frate vitreg)
Kagome Higurashi (soție),
Bunicul Hgurashi (bunicul de drept),
Dl Higurashi (tatăl de drept),
Doamna Higurashi (mama de drept),
Sota Higurashi (fratele de drept)

InuYasha (犬夜叉? romanizat și ca Inuyasha) este un personaj fictiv al seriei anime și manga InuYasha creată de Rumiko Takahashi principalul protagonist și caracter titlu. Inu înseamnă câine și Yasha înseamnă spirit, deci InuYasha se traduce literal ca "câine spirit".

În 2001 a primit premiul Animage Grand Prix pentru Cel Mai Bun Personaj Masculin.[4]

Inuyasha este un hanyō (jumătate demon, jumătate om) și are aspectul unui adolescent de 18 ani[5], deși se dovedește că are 200 de ani.

Descriere[modificare | modificare sursă]

Copilăria[modificare | modificare sursă]

Inuyasha a fost născut de mama sa, dar în curtea tatălui său. El a fost exclus de către toți oamenii, cu excepția mamei sale, care a murit când era un copil foarte tânăr. Tot ce se știe din acel moment până la întâlnirea cu Kikyo este că el a fost respins de pe linia paternală a fratelui său vitreg Sesshomaru, alți demoni deplini și deopotrivă sătenii umani. Tot ceea ce el știe de la tatălui a fost povestit de către mama sa și bătrânul purice Myoga. Tot ceea ce avea de la mama lui sunt roba făcută din blana șobolanului de foc și amintirile sale. De la tatăl lui are sângele de demon și Tessaiga.

Maturitate[modificare | modificare sursă]

Aspect[modificare | modificare sursă]

Inuyasha are părul lung argintiu, ochii de culoare aurie și gheare pe degete. Este sugerat de unii oameni că el este destul de frumos. Un aspect al muncii lui Rumiko Takahashi este cantitatea considerabilă de detalii istoric corecte.

Inuyasha este setat în timpul perioadei "statului beligerant", care este "pre-Edo", sau Muromachi iar Takahashi a menționat într-un interviu că hainele lui Inuyasha sunt bazate pe "hainele preoților" din standardul de epocă. Aici putem asuma că ea se referă la preoții șinto, că la acel moment nu erau preoți shinto, preoți zen sau preoți budiști printre alți (Miroku este un preot budist tipic rătăcitor, în timp ce bunicul lui Kagome este un preot shinto tipic la Altar și Kikyo o preoteasă).

Hainele lui Inuyasha sunt toate roșii constând din Roba de foc-șobolan care este realizat din legendarul "Hinezumi" (blană de șobolan de foc), care este declarat ar putea fi rezistentă la foc. Putem vedea că articolele de îmbrăcăminte ale lui Inuyasha sunt un sacou cu mâneci "separat", kosode (cămașă), hakama (pantaloni) până la glezne și obi (centură).

Transformări[modificare | modificare sursă]

Înfățișarea umană[modificare | modificare sursă]

La fel ca toți semi-demonii, Inuyasha se transformă complet în om, în timpul nopțiilor fără lună (în restricționarea unui incident de pe Muntele Hakurei). În timpul lunii noi, părul său devine negru, ochii maro la rândul său și își pierde puterile sale de demon și caracteristicile, inclusiv urechile sale de câine (care sunt înlocuite cu urechi umane, ghearele (care devin unghii) și colții (care se contractă periodic în canini umani). În această formă, Inuyasha poate utiliza doar Tessaiga în forma sa ruginită. Doar prietenii lui Inuyasha îi știu secretul și încearcă întotdeauna să-l ascundă în timpul lunii noi.

Înfățișarea demonică[modificare | modificare sursă]

Când sângele demonic al lui Inuyasha pune stăpânire pe el atunci viața lui este în pericol și atunci când nu are Tessaiga la îndemână. Inuyasha s-a transformat prima dată atunci când Goshiki detașarea lui Naraku a rupt Tessaiga cu colții săi. Când s-a transformat, irișii lui Inuyasha au devenit rosii, pupilele au devenit albastre într-o formă similară cu cea a lui Sesshomaru și a tatălui lor în formele reale de demon. Dungi violet neregulate apar sub ochii lui, dezvoltând semne negre și subțiri în jurul ochilor iar colții și ghearele devin mai pronunțate. În această formă, Inuyasha este capabil pe deplin să utilizeze puterea sa fizică de Yokai, care a fost mai mult decât suficient pentru a-i distruge pe Goshinki și Gatenmaru cu o singură lovitură din ghearele sale.

Abilități[modificare | modificare sursă]

Armament[modificare | modificare sursă]

Familie[modificare | modificare sursă]

Inu no Taisho

Uneori, cunoscut sub numele de Marele Câine General, tatăl lui Inuyasha era un demon puternic, și stăpân al țărilor occidentale. El a fost un mare Yokai care a fost bine cunoscut și de temut și era deținătorul original al săbiilor Tessaiga și Tenseiga. El i-a încredințat lui Inuyasha Tessaiga știind că ar avea grijă de oameni și i-ar proteja, având sânge uman în venele sale. De asemenea el ia dat Tessaiga ca să păstreze sângele de demon al lui Inuyasha sub control. În timpul luptei cu Ryukotsusei, Inu no Taisho a fost foarte rănit și după luptă a murit din cauza rănilor sale. În al treilea film, el a fost încă foarte rănit după lupta sa cu Ryukotsusei și slab, dar a reușit să o salveze Izayoi și pe fiul său nou-născut, care l-a numit "Inuyasha". După aceea el acolo a murit la scurt timp. Inuyasha nu l-a cunoscut niciodată pe tatăl său, dar a știut că el era respectat pentru puterea sa, câștigând chiar mai mult respect, după ce a căpătat sabia tatălui său fantomă, Tessaiga.

Izayoi

Izayoi a fost mama umană a lui Inuyasha. Ea l-a crescut pe cont propriu până când ea a murit. Deși nu se știe cum a murit. În al treilea film, după ce i-a dat naștere lui Inuyasha, ea a fost ucisă de Takemaru, care a căzut în dragoste cu ea și a urât faptul că Izayoi era în dragoste cu un Yokai. Ea a fost reînviată mai târziu cu ajutorul sabiei Tenseiga. Izayoi a fost o prințesă tânără și foarte frumoasă. Avea părul lung, ochi căprui și înălțimea de aproximativ 5'3 - 5'4. Ea a fost foarte grijulie și iubitoare pentru fiul ei. Singura dată când a fost văzută în serie a fost atunci când Inuyasha a întrebat-o ce este o "corcitură". Izayoi a fost singurul om care nu l-a respins sau intimidat pe Inuyasha, lăsând astfel faptul că a fost exclus de alți oameni. Mama lui Inuyasha a fost foarte specială pentru el și a iubit-o foarte mult. Când Izayoi a murit, Inuyasha a fost foarte devastat. El a îngropat-o și i-a vizitat mormântul destul de des.

Relații cu personajele[modificare | modificare sursă]

Kagome Higurashi

Kagome este reîncarnarea lui Kikyo, astfel însemnând că ea și Kikyo au aceelași suflet. Naraku a spus în capitolul 546 din manga, că Shikon no Tama a folosit sentimentele persistente ale lui Kikyo pentru Inuyasha și a renăscut în Kagome, folosind corpul ei pentru a reveni în epoca feudală. Ea este persoana responsabilă pentru eliberarea lui Inuyasha din somnul său de 50 de ani din copacul sacru și de asemenea persoana responsabilă pentru sigilarea sorții lui Naraku. La prima vedere Inuyasha a confundat-o pe Kagome cu Kikyo, precizând că amândouă miroseau și arătau la fel. Ei sunt forțați să colaboreze atunci când Kagome a spart Shikon no Tama într-o încercare de a nu recâștiga posesia acestuia. Prin cursul călătoriei lor, Inuyasha și Kagome au început să dezvolte sentimente romantice unul pentru celălalt și fiecare încet încep să cadă în dragoste.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Vezi întrebări și răspunsuri
  2. ^ Zusetsutaizan Ougikaiden de către Rumiko Takahashi
  3. ^ http://www.absoluteanime.com/inuyasha/inuyasha.htm
  4. ^ "Animation 24th Grand Prix [Ediția Iunie 2002]." Animage. Iunie 2002. 24 Iunie 2008 "Animation 24th Grand Prix [Ediția Iunie 2002"]ja
  5. ^ http://www.inuyashaworld.com/character_profiles/2/Inuyasha/