Ina Schaeffler

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Pentru alte sensuri, vedeți Ina (dezambiguizare).

Schaeffler România (denumită inițial "Ina Schaeffler Brașov") este o companie producătoare de rulmenți din Germania, parte din Schaeffler Group.

Compania produce componente de tehnică liniară pentru industria de mașini-unelte și pentru cutiile de viteze ale automobilelor[1]. Cu un număr total de 54.000 de angajați și peste 180 de fabrici în întreaga lume, grupul INA Schaeffler este unul dintre cei mai importanți furnizori de subansambluri auto pe plan mondial[2]. Concernul reunește trei grupuri: LuK, producător de cuplaje și componente pentru autovehicule, grupul INA, care dezvoltă și livrează elemente de precizie pentru industria constructoare de automobile, și grupul FAG, producător internațional în industria rulmenților[2].

Schaeffler România în Cristian, România[modificare | modificare sursă]

Compania operează în localitatea Cristian, județul Brașov, o fabrică pentru rulmenți de mari dimensiuni utilizați în industria energiei eoliene, și industria constructoare de mașini.[3][2] De asemenea produce subansambluri pentru industria auto.[2] Fabrica se axează pe producția de componente de tehnica liniară pentru industria de mașini-unelte și de cutii de viteze, precum și elemente de motor pentru industria auto.[2] Lucrările pentru construirea fabricii au început în iunie 2003, și a fost inaugurată în iunie 2005.[2]

Până în septembrie 2014, compania a investit peste 500 de milioane de euro în fabrica de la Brașov.[4]

Număr de angajați:

  • 2016: 4000 [5]

Cifra de afaceri:

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]