Impressions Games

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Impressions Games
Tipdesființată
Fondată1989
Fondator(i)David Lester
Desființatăaprilie 2004
ȚaraUSA
SediuCambridge, Massachusetts
Industriejocuri video; calculatoare
Produseseria Caesar

seria Lords of the Realm

și altele
Prezență online
www.impressionsgames.com (archived)

Impressions Games a fost un dezvoltator de jocuri video. Compania a fost fondată de David Lester în Marea Britanie. El a vândut-o către Sierra Entertainment în 1995,[1] care a fost cumpărată apoi de Cendant și în cele din urmă de Vivendi Universal (cunoscută acum ca Vivendi SA).

Impressions s-a axat pe jocuri de strategie cu teme istorice; și este cel mai notabilă pentru realizarea așa zisei City Building Series, care include Caesar, Pharaoh și Master of Olympus - Zeus.

Mike Ryder, fost președinte al Sierra Entertainment, a cerut o schimbare a managementului în octombrie 2001, în timpul dezvoltării jocului Lords of the Realm III. Rod Nakamoto a fost numit noul director. Lords III (martie 2004) este ultimul joc video produs de Impressions, având parte de recenzii negative, fiind catalogat mediocru.

Studioul a fost închis în aprilie 2004 după ce Vivendi Universal a închis majoritatea studiourilor sale de dezvoltare a jocurilor. Majoritatea programatorilor au format Tilted Mill Entertainment (printre aceștia fiind Chris Beatrice și Peter Haffenreffer, cei mai notabili).

Jocuri Impressions[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Impressions Games”. MobyGames. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]