Iggy Arbuckle

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Iggy Arbucle)
Iggy Arbuckle

Personajele principale ale seriei (sensul acelor de ceasornic, de sus): Marele Bamzeani, Robear[1], Catfish Stu, Robert, Jiggers, Iggy Arbuckle, Spiff, Zoop și Kira. (Fundal) Mooseknuckle.
GenDesen animat
Sitcom
Creator(i)Guy Vasilovich
ActoriLevi van Kempen[*][[Levi van Kempen (actor olandez)|​]]  Modificați la Wikidata
VociJonathan Wilson
David Berni
James Rankin
Derek McGrath
Stephanie Milo
Stephanie Anne Mills
Novie Edwards
Neil Crone
Patrick McKenna
Țară de origineCanada
Limbă(i)limba neerlandeză
limba engleză  Modificați la Wikidata
Nr. de sezoane1
Nr. de episoade26 (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i) executiv(i)Donna Friedman Meir
Noreen Halpern
John Morayniss
Audrey Velichka
Perioadă de difuzare~22 minute
Difuzare
Canal originalTeletoon
Difuzare originală29 iunie 2007
Cronologie

Iggy Arbuckle este un desen animat canadian, câștigător al premiului Gemini, ce a avut premiera, în Canada, pe Teletoon în iunie 2007.[2] Bazat pe o rubrică de benzi desenate din revista National Geographic Kids, serialul a fost creat de Guy Vasilovich, iar acțiunea se centrează pe un porcușor (Iggy Arbuckle) ce este și pădurarul zonei și încearcă să protejeze mediul înconjurător al parcului fictiv Kookamunga National Park.

Acțiunea[modificare | modificare sursă]

Serialul are loc în fictivul parc național „Kookamunga” (prescurtat „Kook”). Cel ce are grijă de parc este un porcușor alb numit Iggy Arbuckle, care este și inițiatorul „Porcușorilor Vânători”, un tip fictiv de vânători-pădurari. El este acompaniat de un castor numit Jiggers, și el făcând parte din „Porcușorii Vânători”.

Inamicul lui Iggy este un somn (pește) numit Stu, ce mereu încearcă să se folosească de Kookamunga pentru a se îmbogăți. Majoritatea episoadelor se centrează asupra eforutilor lui Iggy și Jiggers de a salva ecosistemul de Stu.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Așa este scris numele în creditele de la sfârșitul episoadelor, deși în subtitrările originale silabele sunt despărțite de „-”. Toate materialele oficiale ale show-ului îi scriu numele „Robear”; vezi Teletoon.com.
  2. ^ „Iggy din revista National Geographic apare la Teletoon”. C21Media. . Accesat în .  Parametru necunoscut |firstname= ignorat (ajutor); Parametru necunoscut |lastname= ignorat (ajutor)

Legături externe[modificare | modificare sursă]