I Hate This Part

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
I Hate This Part
Pussycat Dolls - I Hate This Part.jpg
Single de Pussycat Dolls
Lansare 7 octombrie 2008 (Australia)
(vedeți datele lansărilor)
Gen Pop, R&B
Durată 3:39
Casă de discuri A&M
Producător Cutfather & Jonas Jeberg
Cronologie – Pussycat Dolls
Whatcha Think About That
(2008)
I Hate This Part Bottle Pop
(2009)
Poziții în clasamente

„I Hate This Part” este un cântec al grupului muzical american Pussycat Dolls și face parte de pe cel de-al doilea material discografic de studio Doll Domination. Melodia a fost lansată ca cel de-al doilea single al albumului în afara Americii de Nord. „I Hate This Part” a fost lansat ca cel de-al treilea single al albumului în Canada și SUA, în urma eșecului înregistrat de „Whatcha Think About That”. Acesta a fost lansat la posturile de radio pe 21 octombrie 2008. Single-ul activează momentan în clasamentele din Oceania.

Single-ul se intenționa a fi lansat doar în Europa și Noua Zeelandă, însă treptat a fost lansat la nivel internațional.

Informații generale[modificare | modificare sursă]

Fragmente audio:

Whatcha Think About That” se intenționa a fi cel de-al doilea single al albumului în America de Nord, Australia și Regatul Unit iar „I Hate This Part” în Europa și Noua Zeelandă. Lansarea primului a fost anulată datorită succesului înregistrat de „I Hate This Part” la posturile de radio. După succesul de la radio, cântecul a început să fie comercializat, intrând în clasamentul australian iTunes. În urma acestor aspecte, „Whatcha Think About That” a fost anulat și în Regatul Unit, unde va fi lansat același „I Hate This Part”.

Datorită clasărilor slabe obținute de „Whatcha Think About That” în America de Nord, „I Hate This Part” a fost lansat în grabă pe 21 octombrie,[1] respectiv 14 octombrie.[1] și orice acțiuni de promovare a acestuia a fost închisă.

Videoclipul[modificare | modificare sursă]

Într-un interviu acordat site-ului Rap-Up.com, Melody Thornton, a afirmat că videoclipul a fost filmat pe data de 28 septembrie 2008, chiar de ziua sa de naștere.[2] De asemenea, tot în cadrul interviului, artista a declarat că și videoclipul melodiei „Stickwitu” a fost filmat tot de ziua ei, pe 28 septembrie 2005.[2] Două videoclipuri de la filmări au ajuns pe internet și le prezintă pe fete, pe o stradă într-un deșert și dansând în ploaie. Regizorul videoclipului este Joseph Kahn, cel ce a realizat și „When I Grow Up”.[3]

Întregul videoclip a avut premira pe data de 10 octombrie 2008.[3] Videoclipul începe cu o scenă în care Nicole cântă la pian, începutul cântecului, și surprinde imaginea unei cărți și ale unor petale suflate de vânt. Odată cu începutul versurilor, este surprinsă pe rând fiecare componentă a grupului, în compania unei mașini stricate. În timpul refrenului, grupul părăsește cadrul unde se află mașina fiind prezentate, mergând pe o stradă din deșert. Mai apoi, în timp ce Nicole cântă, celelalte fete sunt surprinse stând deasupra unei mașinii. În timpul celui de-al doilea refren, grupul dansează în nisip iar mai apoi fiecare fată este surprinsă în diferite ipostaze: Nicole lângă o mașină și în compania unui lup, Jessica, într-o parcare deasupra unei mașini, Ashley mergând în mână cu un un ursuleț de pluș roz, Kimberly alături de o mașină stricată și Melody ținând în mână o floare. după al doilea refren, Nicole este surprinsă cântând, înainte de a se porni o furtună. Grupul este văzut repetând dansul anterior, însă de această dată în timpul unei ploi. Videoclipul se încheie cu o erupție emoțională, Ashley și Melody îmbrățișându-se, într-o atmosferă tristă. Ultima scenă este cea în care Nicole cântă la pian, având un fluture pe mână.[3]

Datele lansărilor[modificare | modificare sursă]

Regiunea Data Formatul
Australia 7 octombrie, 2008 Descărcare digitală
Irlanda 28 noiembrie, 2008[4] Descărcare digitală
Germania 14 noiembrie, 2008[5] CD Single
Noua Zeelandă 7 octombrie, 2008 Descărcare digitală
Regatul Unit 1 decembrie, 2008 CD Single
SUA 21 octombrie, 2008 Radio

Clasamente[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b en allaccess.com. Accesat la data de 21 octombrie 2008.
  2. ^ a b en youtube.com. Interviu cu Melody Thornton. Accesat la data de 21 octombrie 2008.
  3. ^ a b c en youtube.com. Videoclipul melodiei „I Hate This Part”. Accesat la data de 21 octombrie 2008.
  4. ^ en umusic.ie. Lansarea CD-ului Promoțional „I Hate This Part” în Irlanda. Accesat la data de 21 octombrie 2008.
  5. ^ de beatblogger.de. Lansarea CD-ului Promoțional „I Hate This Part” în Germania. Accesat la data de 21 octombrie 2008.
  6. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r en αcharts. Clasări ale discului single „I Hate This Part”. Accesat la data de 14 februarie 2009.
  7. ^ en Brasil Hot 100. „I Hate This Part” ocupă locul 5 în Brazilia. Accesat la data de 18 martie 2009.