Hunt the Wumpus

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Hunt the Wumpus

Dezvoltator(i)Gregory Yob[*][[Gregory Yob (American video game designer)|​]]  Modificați la Wikidata
Editor(i)People's Computer Company[*][[People's Computer Company |​]]  Modificați la Wikidata
Designer(i)Gregory Yob[*][[Gregory Yob (American video game designer)|​]]  Modificați la Wikidata
Platformămainframe
Texas Instruments TI-99/4A[*][[Texas Instruments TI-99/4A (home computer by Texas Instruments)|​]][1]  Modificați la Wikidata
Dată lansare  Modificați la Wikidata
Genurijocuri video survival horror  Modificați la Wikidata
Modurisingleplayer  Modificați la Wikidata
MediaSteckmodul[*]  Modificați la Wikidata
Controltastatură  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial

Hunt the Wumpus este un joc de aventură bazat pe text dezvoltat de Gregory Yob în 1973. În joc, jucătorul trece printr-o serie de peșteri conectate, aranjate într-un dodecaedru, în timp ce vânează un monstru numit Wumpus. În acest joc bazat pe ture jucătorul trebuie să evite gropile fatale fără fund și super-liliecii care se mișcă în jurul sistemului de peșteri. Scopul este de a trage cu una dintre "săgețile lor strâmbe" prin peșteri pentru a-l ucide pe Wumpus. Codul sursă al jocului a fost publicat în Creative Computing în 1975 și republicat în The Best of Creative Computing anul următor.

Jocul a dat naștere mai multor variante și versiuni extinse și a fost portat pe mai multe sisteme, inclusiv pe computerul pentru acasă TI-99/4A. Acest joc a fost citat ca un exemplu timpuriu al genului horror de supraviețuire si a apărut în 2012 în lista celor mai bune 100 de jocuri video din toate timpurile, listă creată de revista Time. Monstrul Wumpus a apărut ulterior în mai multe produse media din 1973, inclusiv în alte jocuri video, într-o nuvelă și în cărțile Magic: The Gathering.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ MobyGames 

Vezi și[modificare | modificare sursă]