Humulus

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Humulus
Humulus.jpg
Common Hop plant (Humulus lupulus)
Clasificare științifică
Specii

A se vedea textul.

Sinonime[1]
  • Lupulus Mill.
  • Waldensia Lavy

Humulus, hop, este un mic gen de plante cu flori din familia Cannabaceae. Hameiul este nativ în regiunile temperate din emisfera nordică. Hamei sunt florile feminine (conuri de semințe, strobile) ale hameiului specie "H. lupulus"; ca ingredient principal de aromă și aromă în multe stiluri bere, H. lupulus este cultivat pe scară largă pentru a fi utilizat de industria berii.

Descriere[modificare | modificare sursă]

Deși frecvent menționată în literatura americană ca hameiul "viță de vie", este din punct de vedere tehnic o tulpină; spre deosebire de vițele de vie, care folosesc cârce-i, ventuze și alte anexe pentru a se atașa, bines au tulpini robuste cu fire de păr rigide pentru a ajuta la alpinism. În literatura britanică, termenul «viță de vie» este rezervat în general genului de struguri Vitis. Humulus este descris ca o înfrățire perennial plantă erbacee care trimite lăstari noi la începutul primăverii și moare înapoi la rece-hardy rizom în toamnă. Lăstarii de hamei cresc foarte rapid, iar la vârful creșterii pot crește 20 la 50 centimetre (8 la 20 in) pe săptămână. Hopul urcă înfășurându-se în sensul acelor de ceasornic (cu excepția Humulus japonicus) în jurul a orice este la îndemână, iar înconjurul individual crește de obicei între 2 la 15 metri (7 la 50 ft) în funcție de ceea ce este disponibil pentru a crește. leaves sunt opuse, cu un 7 la 12 cm (2,8 la 4,7 in) leafstalk și o lamă în formă de inimă, fan-lobed 12 la 25 cm (4,7 la 9,8 in) lung și larg; marginile sunt dințate grosier. Când hameiul rămâne fără material pentru a urca, lăstarii orizontali încolțesc între frunzele tulpinii principale pentru a forma o rețea de tulpini înfășurate unul în jurul celuilalt.[2]

Florile masculine și feminine ale plantei de hamei se dezvoltă pe plante separate (dioică). Plantele femele, care produc florile de hamei folosite la fabricarea berii, sunt adesea propagate vegetativ și cultivate în absența plantelor masculine. Acest lucru previne polenizarea și dezvoltarea de [semințe] viabile, care sunt uneori considerate nedorite pentru fabricarea berii datorită potențialului de off-arome care rezultă din introducerea acizilor grași din semințe.[3]

Specii[modificare | modificare sursă]

La data de octombrie 2020, au fost acceptate următoarele specii:[1]

Pentru hameiul producătorilor de bere, care sunt soiuri specifice și înmulțit prin reproducere asexuată, a se vedea articolul "Lista soiurilor de hamei".

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Humulus L”. Plants of the World Online. Board of Trustees of the Royal Botanic Gardens, Kew. . Accesat în . 
  2. ^ Brickell, Christopher, ed. (). The Royal Horticultural Society A-Z Encyclopedia of Garden Plants. United Kingdom: Dorling Kindersley. p. 550. ISBN 9781405332965. 
  3. ^ Interactive Agricultural Ecological Atlas of Russia and Neighboring Countries. Economic Plants and their Diseases, Pests and Weeds. Humulus lupulus. Arhivat în , la Wayback Machine.

Legături externe[modificare | modificare sursă]