Hotelul Bucovina din Suceava

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Hotelul „Bucovina” din Suceava)
Hotelul „Bucovina” din Suceava

Hotelul „Bucovina” este cea mai mare unitate hotelieră din municipiul Suceava. Este situat pe Bulevardul Ana Ipătescu nr. 5, în centrul orașului.

Localizare[modificare | modificare sursă]

Hotelul „Bucovina” a fost dat în funcțiune în perioada regimului comunist, în anii '70 ai secolului al XX-lea. Clădirea hotelului a fost ridicată pe locul unde înainte se afla Teatrul de Vară din Suceava, edificiu demolat în cadrul procesului de sistematizare a centrului orașului.

Hotelul „Bucovina” este localizat într-o zonă de interes turistic, în preajma câtorva obiective importante ale Sucevei, precum Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou, Muzeul Bucovinei, Palatul Administrativ sau Hanul Domnesc. În imediata vecinătate a hotelului se află cele două corpuri ale Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”, sediul BCR și cel al Parchetului Suceava.

Descriere[modificare | modificare sursă]

Clădirea hotelului se prezintă sub forma unei construcții impunătoare, cu zece etaje.[1] La parter există restaurant și terasă. Capacitatea de cazare este formată din 116 camere, totalizând un număr de 223 de locuri. Acestea sunt repartizate în câte 12 camere pe etaj (etajele 1-9), respectiv 8 camere la ultimul etaj.[2]

Imagini[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Carta - Cazare Suceava - Hotel Bucovina-Severin
  2. ^ „Hotel Bucovina - Cazare Suceava”. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Hotelul Bucovina din Suceava

Vezi și[modificare | modificare sursă]