Herman Watzinger

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Herman Watzinger
Herman Watzinger.jpeg
Herman Watzinger
Date personale
Născut
Wiesbaden, Imperiul German
Decedat (69 de ani)
Cetățenie Norvegia
Ocupație inginer
Activitate
Alma mater Norwegian Institute of Technology[*]
Organizație Organizația Națiunilor Unite
Herman Watzinger

Herman Watzinger (n. 1916; d. 1986) a fost un inginer și explorator norvegian. Printre altele, el a participat în anul 1947 la Expediția Kon-Tiki, condusă de către Thor Heyerdahl.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Herman Watzinger s-a născut în anul 1916. Era de profesie inginer, specializat în hidrologie și termodinamică. El lucra pentru o firmă norvegiană și se afla într-o călătorie de afaceri în SUA, când l-a întâlnit pe Thor Heyerdahl.

În anul 1947 Haugland a fost invitat de către Heyerdahl să i se alăture în Expediția "Kon Tiki", care a constat în traversarea cu o plută din lemn de balsa a Oceanului Pacific din Peru până în Polinezia. Prin intermediul contactelor sale de la Pentagon, s-a obținut dotarea expediției cu provizii și echipament din partea armetei americane.

După terminarea expediției, a devenit expert FAO în Peru pe probleme de pescuit și a inițiat câteva afaceri în acest domeniu. Ulterior a fost numit ca director al Departamentului de Pescuit din cadrul centralei FAO de la Roma. A îndeplinit apoi funcția de consul al Norvegiei în Peru.

Herman Watzinger a încetat din viață în anul 1986.

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

  • Thor Heyerdahl - The Kon-Tiki Expedition (George Allen & Unwin, 1950) (Translated by F.H. Lyon)

Legături externe[modificare | modificare sursă]