Herman Watzinger

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Herman Watzinger
Herman Watzinger.jpeg
Herman Watzinger
Date personale
Născut 20 aprilie 1916
Wiesbaden, Imperiul German
Decedat 1986 (69 de ani)
Cetățenie Norvegia
Ocupație inginer
Activitate
Alma mater Norwegian Institute of Technology[*]
Organizație Organizația Națiunilor Unite
Herman Watzinger

Herman Watzinger (n. 1916; d. 1986) a fost un inginer și explorator norvegian. Printre altele, el a participat în anul 1947 la Expediția Kon-Tiki, condusă de către Thor Heyerdahl.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Herman Watzinger s-a născut în anul 1916. Era de profesie inginer, specializat în hidrologie și termodinamică. El lucra pentru o firmă norvegiană și se afla într-o călătorie de afaceri în SUA, când l-a întâlnit pe Thor Heyerdahl.

În anul 1947 Haugland a fost invitat de către Heyerdahl să i se alăture în Expediția "Kon Tiki", care a constat în traversarea cu o plută din lemn de balsa a Oceanului Pacific din Peru până în Polinezia. Prin intermediul contactelor sale de la Pentagon, s-a obținut dotarea expediției cu provizii și echipament din partea armetei americane.

După terminarea expediției, a devenit expert FAO în Peru pe probleme de pescuit și a inițiat câteva afaceri în acest domeniu. Ulterior a fost numit ca director al Departamentului de Pescuit din cadrul centralei FAO de la Roma. A îndeplinit apoi funcția de consul al Norvegiei în Peru.

Herman Watzinger a încetat din viață în anul 1986.

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

  • Thor Heyerdahl - The Kon-Tiki Expedition (George Allen & Unwin, 1950) (Translated by F.H. Lyon)

Legături externe[modificare | modificare sursă]