Heavy Metal (revistă)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Heavy Metal
Editor-șefGrant Morrison
Frecvențăde câteva ori pe an
Primul număraprilie 1977
CompanieHM Communications, Inc. (1977–1992)
Metal Mammoth Inc. (1992–prezent)
ȚarăSUA
Limbăengleză
Site webheavymetal.com
ISSN0885-7822
Prezență online

Heavy Metal este o revistă americană de benzi desenate science-fiction și de fantezie, cel mai cunoscută pentru îmbinarea genurilor fantezie întunecată, science fiction și erotic. La mijlocul anilor 1970, în timp ce editorul Leonard Mogel se află în Paris pentru prima ediție în limba franceză a National Lampoon, acesta a descoperit revista franceză Métal Hurlant.

Când Mogel a licențiat versiunea americană, el a ales s-o redenumească. Astfel Heavy Metal a apărut prima oară în SUA în aprilie 1977 ca o revistă lunară lucioasă complet colorată. Inițial conținea traduceri ale unor povestiri grafice publicate inițial în Métal Hurlant', inclusiv lucrări ale lui Enki Bilal, Philippe Caza, Guido Crepax, Philippe Druillet, Jean-Claude Forest, Jean Giraud (Moebius) sau Milo Manara. Richard Corben a publicat în revista originală și în Heavy Metal seria Den, serie bazată pe scurtmetrajul Neverwhere din 1968.[1]

Pe baza unor povestiri grafice din revistă au fost create filmele Heavy Metal, Heavy Metal 2000 sau serialele TV Cronicile Heavy Metal și Dragoste, moarte & roboți. Mai multe jocuri video au fost lansate: Heavy Metal: F.A.K.K.² sau Heavy Metal: Geomatrix.

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Neverwhere, .muuta.net

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]