Hannibal – Rome's Worst Nightmare

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
'Hannibal – Rome's Worst Nightmare'

Afișul filmului
Titlu originalHannibal – Rome's Worst Nightmare
Gendramă, documentar
RegizorEdward Bazalgette
ScenaristMatthew Faulk
Mark Skeet
StudioBBC
DistribuțieAlexander Siddig
Bashar Rahal
Premiera14 mai 2006
Durata89 min.
ȚaraRegatul Unit Regatul Unit
Filmat înBulgaria  Modificați la Wikidata
Limba originalăengleză
Disponibil în românăsubtitrat
Prezență online

Hannibal - Rome's Worst Nightmare este un film de televiziune din 2006, produs de British Broadcasting Corporation. El a fost prezentat ca un documentar dramatizat.

Filmul este centrat în principal pe campania italiană a lui Hannibal Barca, faimosul general cartaginez. Rolul lui Hannibal este interpretat de Alexander Siddig, iar Bashar Rahal este Hasdrubal.

Rezumat[modificare | modificare sursă]

După cum indică numele său, filmul prezintă campaniile militare ale lui Hannibal Barca, faimosul general cartaginez. Inspirat în principal din opera lui Titus Livius (cărțile XXI-XXV), acest film începe în anul 218 î.Cr., când Saguntum, oraș spaniol sub protectorat roman, este asediat de trupele cartagineze ale lui Hannibal Barca. Acest lucru are ca efect inițierea de alianțe, Saguntum fiind potrivit Romei în afara sferei de influență cartagineză căci se aliase cu ea, în timp ce cartaginezii își revendică drepturile asupra acestui oraș. Hannibal ignoră avertismentele Romei și ocupă în cele din urmă orașul, care va arde complet, cu civilii în interior (Titus Livius, cartea XXI). Roma și Cartagina intră astfel în război. Hannibal Barca, Magon și Hasdrubal, precum și Maarbal, decid să-și continue marșul din Spania către Roma. Dintr-o dată, Hannibal își expune în fața Adunării ideea sa îndrăzneață...

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]