Hameur Bouazza

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Hameur Bouazza.jpg

Hameur Bouazza (n. 22 februarie 1985) este un jucător francez născut din părinți Algeria care în prezent joacă pentru clubul englez Milwall F.C., unde este împrumutat din Ligue 1 de la clubul AC Arles-Avignon. El deobicei joacă ca aripă stângă dar poate evolua și pe partea dreaptă.

Cea mai mare parte a carierei sale a jucat în Anglia, dar el a mai jucat și în Turcia și Franța. De asemenea el a mai jucat și pentru Naționala de Fotbal a Algeriei.

Începutul[modificare | modificare sursă]

Bouazza s-a născut în Évry, Franța unde a copilărit cu părinții și cu două surori și doi frați. În octombrie 2005 într-un interviu a declarat: "Câteodată nu mergeam la școală pentru că tot ce voiam era doar să joc fotbal. Am început să joc la 9 ani și la 15 am semnat cu Auxerre. Nu a mers prea bine așa că m-am întors acasă."

Cariera de club[modificare | modificare sursă]

Watford[modificare | modificare sursă]

În 2003, la vârsta de 16 ani, Bouazza s-a mutat la Watford, deoarece a câștigat o bursă pentru o perioadă limitată. El a debutat la prima echipă în 2004 când a intrat în minutul 88 în egalul 2-2 cu Sunderland. O săptămână mai târziu a înscris în victoria 2-0 contra Preston North End. El a apărut în total de 9 ori în sezonul 2003-04. Sezonul următor a strîns 28 de meciuri în ligă și 8 în cupă, înscriind de 3 ori. În sezonul 2005-06 a fost pus în umbră de către Darius Henderson, Marlon King, Ashley Young, însă chiar așa a strâns 19 meciuri și a înscris de 3 ori. La 6 octombrie 2006 a fost împrumutat pentru un an în League One la Swindon Town, unde a jucat 15 meciuri și a înscris 3 goluri.

Fulham[modificare | modificare sursă]

Pe 8 august 2007, Bouazza s-a transferat la echipa din Premier League, Fulham, semnând un contract valabil pe 4 ani și un salariu de 3 milioane de lire sterline (sumă care poate ajunge la 4 milioane în funcție de performanțele jucătorului). În primul său sezon "londonez" a strâns 22 de meciuri și a marcat un gol. Sezonul următor a fost împrumutat la echipa din eșalonul secund, Charlton Athletic. După 27 de meciuri cei de la Fulham i-au reziliat contractul de împrumutat iar apoi l-au împrumutat la Birmingham City. La "albaștrii" a jucat de 16 ori ajutând-o la promovare.

Sivasspor[modificare | modificare sursă]

La 18 august a semnat un contract cu gruparea turcă Sivasspor, unde a jucat un meci după care a plecat de la echipă, declarând că el nu dorește să joace în Turcia.

Blackpool[modificare | modificare sursă]

Pe 1 septembrie 2009 a semnat un contract cu gruparea engleză Blackpool, semnând un contract valabil pe un an cu opțiune de prelungire. A debutat în înfrângerea 1-2 cu Leicester City. Primul său gol a venit în victoria 2-0 contra celor de la Peterborough United. Acest gol a fost votat de către fani cel mai frumos gol din Anglia în anul 2009.

Milwall[modificare | modificare sursă]

La 28 ianuarie 2011 Bouazza a fost împrumutat de către AC Arles-Avignon la Milwall F.C. până la sfârșitul sezonului. El și-a făcut debutul pe 19 februarie. A înscris din loviură liberă la 10 minute după ce a fost introdus în eșecul 2-3 cu Middlesbrough.

Cariera internațională[modificare | modificare sursă]

Începutul[modificare | modificare sursă]

Născut în Franța el primitat aprobarea federației algeriene să joace pentru Algeria. El a declarat:"Am crescut la Paris, însă eu întotdeauna m-am considerat algerian. Toate rudele mele sunt de acolo."

Debutul l-a făcut la 7 februarie 2007 într-un meci cu Libia și primul gol l-a înscris în noiembrie în victoria 3-2 cu Mali.

Calificările pentru Cupa Mondială 2010 și Cupa Africii 2010[modificare | modificare sursă]

După o serie de meciuri, echipa națională a Algeriei a reușit calificarea la Cupa Africii. Pe 13 noiembrie echipa a ajuns la Cairo pentru meciu decisiv pentru calificarea la Cupa Mondială , însă ei au pierdut și astfel au pierdut și calificarea.

Cupa Africii 2010[modificare | modificare sursă]

La Cupa Africii din 2010 desfășurată în Angola echipa Algeriei s-a calificat în semi-finale terminând pe locul 4.