HC Alba Sebeș

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
HC Alba Sebeș
Informații generale
Nume completHandbal Club Alba Sebeș
Data fondării2011
Data desființării2016
Culori            
SalăSala Sporturilor Florin Fleșeriu
CampionatLiga Națională
PreședinteRomânia Virgil Costea
AntrenorRomânia Popa Seviștean
Sezon actual
Pentru sezonul în curs vedeți:
Liga Națională de handbal feminin 2015-2016

Handbal Club Alba Sebeș, fondat în 2011 de către Consiliul Județean Alba (HCJ nr.136/2011) în asociere cu Consiliul Local Sebeș (HCL nr.203/2011), a fost un club de handbal feminin din Sebeș, România.[1][2][3] HC Alba Sebeș a preluat CSM Sebeș.[4] Până în primăvara anului 2015 a evoluat în Divizia A, la sfârșitul sezonului competițional 2014-2015, HC Alba Sebeș s-a clasat pe primul loc în seria B a Diviziei A[5] și a promovat astfel în Liga Națională.[6] După un sezon în Liga Națională echipa a retrogradat.[7][8][9] În vara lui 2016, HC Alba Sebeș s-a desființat.[10]

HC Alba Sebeș a fost antrenată de Seviștean Popa.[11] Echipa a jucat meciurile de pe teren propriu în Sala Sporturilor Florin Fleșeriu din localitate.[12]

Lotul de jucătoare 2015/16[modificare | modificare sursă]

Începând din sezonul 2016-2017, echipa HC Alba Sebeș nu mai există. Ultima componență cunoscută, cea din sezonul 2015-2016 a Ligii Naționale și sezonul 2015-2016 a Cupei României:

Banca tehnică și conducerea administrativă[modificare | modificare sursă]

Ultima formulă cunoscută a bancii tehnice și a conducerii administrative:

Nume Ocupație
România Virgil Costea Președinte
România Seviștean Popa Antrenor principal
România Alina Șorodoc Antrenor secund
România Călin Androne Kinetoterapeut

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „HOTĂRÂRE privind participarea Județului Alba, prin Consiliul Județean Alba, la constituirea asociației ,,HANDBAL CLUB ALBA-SEBEȘ", în calitate de membru fondator” (PDF). cjalba.ro. Pagina oficială a Consiliului Județean Alba. . Accesat în . 
  2. ^ „HOTĂRÂRE privind participarea Județului Alba, prin Consiliul Județean Alba, la constituirea asociației ,,HANDBAL CLUB ALBA-SEBEȘ", în calitate de membru fondator” (PDF). cjalba.ro. Pagina oficială a Consiliului Județean Alba. . Accesat în . 
  3. ^ Alexandra Mateș (). „JOI: Ședință ordinară la Consiliul Local Sebeș.Prelungirea contractelor pentru chiriașii ANL, înființarea unor posturi de medici și asistenți medicali.ORDINEA DE ZI”. ziarulunirea.ro. Unirea. Accesat în . 
  4. ^ „Campanie masivă de transferări la CSM Sebeș”. ziarulunirea.ro. Unirea. . Accesat în . 
  5. ^ „Divizia A Seria B Feminin”. Federația Română de Handbal. Accesat în . 
  6. ^ „HC Alba Sebeș a promovat în Liga Națională”. handbalvolei.ro. Handbalvolei. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  7. ^ Adriana Brătoiu (). „FOTO: Weber le-a retrogradat! Măgura Cisnădie a trimis în Divizia A HC Alba-Sebeș”. SbSport.ro. Arhivat din original la . Accesat în . 
  8. ^ Marian Ursescu (). „Sezon negru! An catastrofal pentru CS Rapid: a retrogradat la handbal, volei și baschet”. gsp.ro. Gazeta Sporturilor. Accesat în . 
  9. ^ „Handbal feminin: Punct final în Liga Națională - Corona Brașov, medaliată cu bronz; Rapid a retrogradat”. agerpres.ro. AGERPRES. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  10. ^ Tudor Stan (). „După HC Alba-Sebeș, CSU Alba Iulia aproape de desființare și ea. Conducătorii clubului de negăsit”. AbSport.ro. Arhivat din original la . Accesat în . 
  11. ^ Tudor Stan (). „FOTO: HC Alba-Sebeș se prezintă! Vezi cu ce echipă va aborda noul sezon antrenorul Seviștean Popa”. AbSport.ro. Arhivat din original la . Accesat în . 
  12. ^ „Echipa feminina de handbal HC Alba Sebes, nou promovata in Liga Nationala, a demarat pregatirile [...]”. Pagina de Facebook a Sălii Sporturilor Florin Fleșeriu. . Accesat în .