Sari la conținut

Grolsch

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Grolsch
Fondată1615
Țara Țările de Jos[1]  Modificați la Wikidata
SediuEnschede
Industrieindustria berii
Produsebere
ProprietarAsahi Group Holdings
Prezență online
site web oficial
pagină Facebook
cont Twitter
canal YouTube

Grolsch Brewery (Koninklijke Grolsch N.V. - „Royal Grolsch”), cunoscută pur și simplu sub numele de Grolsch (Pronunție în neerlandeză: /ɣrɔls/), este o fabrică de bere neerlandeză fondată în 1615 de Willem Neerfeldt în Groenlo. În 1895 familia de Groen a cumpărat fabrica de bere. Au fondat propria fabrică de bere în Cuijk, Olanda, la începutul secolului al XIX-lea. Aceasta a deținut un pachet semnificativ până în noiembrie 2007. Principala fabrică de bere se află astăzi în Enschede.

I s-a acordat titlul Koninklijk (Regal) în 1995. Marca Grolsch a devenit parte din grupul SABMiller în martie 2008.[2]

Ca parte a acordurilor încheiate cu autoritățile de reglementare înainte ca Anheuser-Busch InBev să poată achiziționa SABMiller, compania a vândut Grolsch către Asahi Breweries la sfârșitul anului 2016.[3][4] Acordul trebuia să se încheie în prima jumătate a anului 2017.[3][4][5]

  1. ^ , decembrie 2019 https://www.koninklijkhuis.nl/onderwerpen/onderscheidingen/predicaat-koninklijk/overzicht-predicaat-koninklijk, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ „SABMiller buying Grolsch brewery”. BBC News. . Accesat în . 
  3. ^ a b Evison, James (). „Asahi Completes acquisition of Miller Brands U.K”. Morning Advertiser. William Reed Business Media. Accesat în . 
  4. ^ a b „Asahi Completes acquisition of Miller Brands U.K”. Fortune. Fortune=3 February 2017. . 
  5. ^ Asahi Forks Over $7.8 Billion for 5 of AB InBev’s Beer Brands, Fortune 2016-12-13

Legături externe

[modificare | modificare sursă]