Grădina torturii

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Grădina torturii
Torture Garden
Afișul filmului
Afișul filmului
Regizor Freddie Francis
Autor Robert Bloch  Modificați la Wikidata
Scenarist Robert Bloch
După povestiri de:
Bloch
Producător Max Rosenberg
Milton Subotsky
Distribuitor Columbia Pictures
Studio Amicus Productions
Director de imagine Norman Warwick
Muzica Don Banks
James Bernard
Distribuție Jack Palance
Burgess Meredith
Beverly Adams
Peter Cushing
Premiera noiembrie 1967
Durata 93 de minute
Țara Regatul Unit
Limba originală engleză
Disponibil în română dublat sau subtitrat
Buget milioane $
Încasări milioane $
Prezență online

Pagina Cinemagia

Grădina torturii (titlu original: Torture Garden) este un film antologie britanic din 1967 regizat de Freddie Francis. Este produs de Max Rosenberg și Milton Subotsky. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Jack Palance, Burgess Meredith, Beverly Adams și Peter Cushing. Scenariul este scris și se bazează pe patru povestiri scurte de Robert Bloch: "Enoch", "The Man Who Collected Poe", "Terror Over Hollywood", "Mr Steinway"

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Information icon.svg Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Cinci persoane vizitează un spectacol de bâlci condus de Dr. Diabolo (Burgess Meredith). După ce le arată câteva atracții ca dintr-o casă bântuită, acesta le promite o experiență cu adevărat înfricoșătoare, dacă vor plăti 5 lire în plus. Din curiozitate, cei cinci îl urmează în spatele unei perdele, unde fiecare își va vedea soarta prin foarfecele ținut în mână de o reprezentare a unei divinități feminine, Atropos (Clytie Jessop).

  • În Enoch, un playboy lacom (Michael Bryant) profită de moartea unchiului său (pe care o provoacă) (Maurice Denham) și cade sub vraja unei pisici negre mâncătoare de capete de oameni.
  • În Terror Over Hollywood, o starletă de la Hollywood (Beverly Adams) descoperă că vedetele care joacă alături de ea sunt de fapt androizi.
  • În Mr. Steinway, un pian posedat de Euterpe devine gelos pe noua iubită (Barbara Ewing) a proprietarului acestuia (John Standing) și se răzbună.
  • În The Man Who Collected Poe, un colecționar de obiecte aparținând lui Poe (Jack Palance) ucide un alt colecționar (Peter Cushing), pentru a pune mâna pe o colecție pe care acesta refuză să i-o arate, doar pentru a afla că acesta îl deține pe Edgar Allan Poe însuși (Hedger Wallace).

Spre sfârșitul filmului, a cincea persoană (Michael Ripper) înnebunește și folosește foarfecele lui Atropos pentru a-l ucide pe Dr. Diabolo în fața celorlalți care intră în panică și fug. Apoi este dezvăluit că acesta este omul lui Diabolo și că totul a fost falsificat. Pe măsură ce se felicită reciproc pentru interpretarea lor actoricească, personajul lui Palance laudă, de asemenea, performanțele lor, dezvăluindu-se faptul că el nu a fugit ca și ceilalți. Acesta petrece un scurt timp cu Diabolo și îi aprinde o țigară, apoi pleacă. Diabolo pune foarfecele înapoi în mâna lui Atropos și rupe al patrulea perete privind țintă către publicul spectator, dezvăluindu-se de fapt că este însuși diavolul în timp ce filmul se termină.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]