Grădina Botanică din Curitiba

25°26′34″S 49°14′22″V (Grădina Botanică din Curitiba) / 25.44278°S 49.23944°V
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Grădina Botanică din Curitiba
Harta locului unde se află
Harta locului unde se află
Poziția Curitiba
Brazilia
Coordonate25°26′34″S 49°14′22″W ({{PAGENAME}}) / 25.4428°S 49.2394°V

Grădina Botanică din Curitiba (în portugheză Jardim Botânico de Curitiba) - cunoscut sub numele de Jardim Botânico Fanchette Rischbieter - se află în districtul Jardim Botanico în orașul Curitiba, capitala statului Paraná, cel mai mare oraș din sudul Braziliei.

Este cea mai mare atracție turistică a orașului - în 2007 a fost locul cea mai votată locație la alegerile online pentru desemnarea celor "Șapte Minuni ale Brazilia"[1] - cuprinde și o parte din edificiile campusului Universității Federale din Paraná. Este locul cel mai cunoscut din oraș[2] și este simbolul neoficial din Regiunea Sud a Braziliei[3].

Codul de identificare internațional este CURIT[4].

Muzeul Botanice din Curitiba.

Înaugurată în 1991, grădina botanică a fost creată în stilul grădinilor franceze. Amenajarea peisagistică a surprins exact caracterele stilurilor peisagistice franceze, inclusiv obiective specifice clasicismului francez: fântâni, cascade și lacuri. Sera grădinii are o suprafață de 458 m2. Aceasta sdăpostește diverse plante tropicale. Suprafața covoarelor florale măsoară 240000 m2[5].

Principala seră, construită în stilul art nouveau, cu o structură metalică modernă, seamănă cu Palatul de Cristal din Londra, construit la jumătatea Secolul al XIX-lea. Muzeul Botanicii din Curitiba cuprinde o vastă prezentare istorie a florei indigene ce atrage cercetători din întreaga lume[6]. În spatele serei se află Muzeul lui Franz Krajcbery care are o arie de 1.320 m2 și cuprinde o serie de sculpturi, filmotecă și tablori[7].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Sete Maravilhas do Brasil” (în Portuguese). Mapa-Mundi. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ „Gradina botanica din sticla” (în Romanian). Brasov Construct. Accesat în . 
  3. ^ „Planejamento Urbano, Lazer e Turismo: Os Parques Públicos em Curitiba – PR” (în Portuguese). Renata M. Ribeiro/ Marco Aurélio T. Silveira. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ „The Francisca Maria Garfunkel Rischbieter Municipal Botanical Garden” (în English). BGCI - Botanic Gardens Conservation International. Accesat în . 
  5. ^ „Top 12 Curitiba Tourist Attractions” (în English). About.com. Arhivat din original la . Accesat în . 
  6. ^ „Museu Botânico de Curitiba ganha 13 mil novas plantas” (în Portuguese). Jornale. Arhivat din original la . Accesat în . 
  7. ^ „Obras de Krajcberg serão restauradas pelo próprio artista na Bahia” (în Portuguese). Fundação Cultural de Curitiba. Accesat în . 
Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Grădina Botanică din Curitiba