Ghid de călătorie

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

ÎNCEPEȚI PLANIFICAREA PENTRU URMĂTOAREA VĂ AVENTURĂ AICI[modificare | modificare sursă]

Defini[modificare | modificare sursă]

Ghidul de călătorie este o colecție de sfaturi pentru a avea o călătorie cu adevărat semnificativă și rentabilă. De la vânătoarea de zboruri ieftine, găsirea hotelurilor de calitate și la prețuri accesibile sau realizarea fotografiilor sunt împărtășite în ghidul de călătorie.

Este greu să știi de unde să începi atunci când îți planifici călătoria de vis.

Ghidul dvs. de călătorie vă spune cum să vă amestecați cu un loc nou. Care este primul pas? Ce este luni? A treia zi? Miercuri?

Călătoria pare un subiect dur, cu atâtea informații disponibile și, cu cât mergeți mai mult, cu atât mai mult trebuie să vă gândiți la lucruri.

Doriți să vă planificați viitoarea vacanță de vară, vacanță cu familia, în întreaga lume sau o excursie simplă și ușoară pentru excursioniști.

Cu un ghid de călătorie, veți găsi toate informațiile utile de care aveți nevoie pentru o călătorie reală, indiferent dacă este vacanță sau aventură.

Cum să vânezi tarife ieftine[modificare | modificare sursă]

Tarifele aeriene sunt cea mai scumpă parte a călătoriei pentru majoritatea călătoriilor. În timp ce prețurile pentru zborurile transatlantice au scăzut în ultimii ani, ele pot face totuși o diferență substanțială față de orice buget de călătorie. Fie că sunteți un călător solo la buget sau o familie care dorește să ia o vacanță în străinătate. Găsirea unui zbor ieftin poate fi ceea ce vă face sau vă întrerupe călătoria.

La urma urmei, dacă zborul dvs. este prea scump, este posibil să vă întârziați din nou. Și totuși, în fiecare zi, companiile aeriene au mii de oferte uimitoare - de la prețuri speciale anunțate din greșeală la reduceri puternice pentru a concura cu alte companii aeriene. Tarifele ieftine s-au încheiat și pot face din călătoria ta de vis o realitate - dacă știi unde să cauți.

Dacă stăpânești arta de a găsi un zbor ieftin. Aceștia sunt pașii exacți care au ajutat mulți oameni să obțină cele mai ieftine bilete de avion posibile de fiecare dată când zboară.

Iată cum puteți găsi un zbor ieftin, indiferent unde doriți să mergeți în lume:

Descriere[modificare | modificare sursă]

The CEN (European Committee for Standardization) definiția pentru „ghid turistic” - parte din lucrarea CEN privind definițiile terminologiei din industria turismului - este o „persoană care ghidează vizitatorii în limba la alegerea lor și interpretează cultural and natural heritage of an area, which person normalment possese a area-specific qualification eliberat și / sau recunoscut de autoritatea competentă ".[1] CEN definește, de asemenea, un "manager de turism" ca o "persoană care gestionează și supraveghează itinerariul în numele operatorului de turism, asigurându-se că programul se desfășoară așa cum este descris în literatura operatorului de turism și este vândut călătorului / consumatorului și care oferă practici locale informație".[2]

In Europe, ghidurile turistice sunt reprezentate de FEG, Federația Europeană a Asociațiilor de Ghiduri Turistice. În Europa, calificarea de ghidare turistică este specifică fiecărei țări; în unele cazuri calificarea este națională, în unele cazuri este împărțită în regiuni. În toate cazurile, este încorporat în etica educațională și de formare a țării respective. EN15565 este un standard european pentru instruirea și calificarea ghidurilor turistice.

În Australia, ghizii de turism sunt calificați la minimum un certificat III de îndrumare.[3]]. Acestea aparțin câtorva organizații, în special Asociația Ghidurilor Turistice Profesionale din Australia [PTGAA] și Ghidurile Australiei [GOA].

În Japonia, ghizii de turism trebuie să treacă un examen de certificare de către comisarul Agenției de Turism din Japonia și să se înregistreze la prefecturile relevante. Ghizii fără licență surprinși care desfășoară activități de interpret-ghid pot primi o amendă de până la 500.000 de yeni[4]

În India este obligatoriu să dețineți licența aprobată de Ministerul Turismului (India) pentru a lucra oficial ca ghid turistic. Guvernul oferă licența ghidului turistic la nivel regional și, de asemenea, conduce un program de formare a ghidului regional (RLGTP). Aceste programe și sesiuni de instruire se desfășoară sub îndrumarea Institutului Indian de Turism și Management al Turismului (IITTM) sau a altor institute recunoscute de guvern.[5]

În Africa de Sud, ghidurile turistice sunt obligate să se înregistreze în conformitate cu Legea privind turismul 3, 2014. Instruirea trebuie făcută printr-un instructor acreditat de Autoritatea pentru Educație și Formare din sectorul Cultură, Arte, Turism, Ospitalitate și Sport.[6]

1. Ignorați visele ireale[modificare | modificare sursă]

Primul lucru de știut despre găsirea unui zbor ieftin este că nu există gloanțe magice sau trucul secret al unui ninja care să o facă. Există multe mituri despre cum să găsiți zboruri ieftine. De fapt, este posibil să fi întâlnit multe dintre ele în căutarea dvs. pentru a găsi cele mai bune oferte de zbor!

Toate sunt minciuni. Ei te vor duce în rătăcire.

Majoritatea site-urilor angajează reporteri oribili care reciclează mituri populare și învechite. Iată cele mai frecvente lucruri care nu sunt 100% adevărate:

  • Nu este mai ieftin să cumperi un bilet de avion într-o zi de marți (sau în orice altă dată specifică pentru această chestiune).
  • NU există dovezi că căutările anonime conduc la tranzacții mai ieftine (deși încercarea nu va strica).
  • NU există o dată exactă sau o perioadă de timp pentru a vă putea rezerva zborul.
  • Nu puteți prevedea prețurile companiilor aeriene, iar site-ul web este practic ghicit (dar poate fi greșit).

Companiile aeriene au folosit computere și algoritmi avansați de stabilire a prețurilor pentru a determina prețurile și vânzările în funcție de perioada anului, nevoile pasagerilor, vremea, evenimentele majore / festivalurile, perioada anului data, prețul concurentului, prețul combustibilului etc. Așa-numitele „trucuri” nu mai funcționează. Sistemul este prea inteligent. Aruncă-i. Lasă-i să moară.

Și nu asculta să-ți spună altcineva. Oricine vă vorbește nu știe despre ce vorbește!

2. Fii flexibil cu data și ora călătoriei tale[modificare | modificare sursă]

Tarifele aeriene variază foarte mult în funcție de zilele săptămânii, perioada anului și sărbătorile viitoare, precum Crăciunul, Revelionul, Ziua Recunoștinței sau 4 iulie. Luna august este o lună importantă pentru călătoriile prin Europa și toată lumea vrea să meargă undeva călduroasă iarna sau să călătorească atunci când copiii sunt în afara școlii.

Pe scurt, dacă vei zbura în timp ce toată lumea zboară, atunci biletul tău va fi mai scump.

Încearcă să fii flexibil cu datele tale. Dacă nu doriți să vizitați Parisul, mergeți la Paris primăvara sau toamna când vizită mai puțini oameni și bilete de avion mai ieftine.

Dar dacă vrei să mergi la mijlocul lunii august? Nu ai noroc. Hawaii de Crăciun? Mult noroc! Prețul va fi la cel mai înalt nivel.

Soluția este de a zbura în afara sezonului. Găsiți o întâlnire alternativă, astfel încât să puteți profita la maximum de zi. Cu cât planul tău este mai rigid, cu atât este mai puțin probabil să găsești o afacere.

linkuri externe[modificare | modificare sursă]

Format:Liên kết tới các dự án khác

Format:Wikipedias

  1. ^ „EN 15565 2008 Standard for the Training and Qualification of Tourist Guides..”. World Federation of Tourist Guide Assiciations. Accesat în . 
  2. ^ „EN 15565 2008 Standard for the Training and Qualification of Tourist Guides..”. World Federation of Tourist Guide Associations. Accesat în . 
  3. ^ „Certificate III Guiding”. Accesat în . 
  4. ^ „Tour Guides and Staff”. Japan Deluxe Tours. Accesat în . 
  5. ^ „How to become tourist guide in India?”. . 
  6. ^ „Registration as a Tourist Guide”. www.westerncape.gov.za. Western Cape Government. Accesat în .