Gheorghe Seculici

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Gheorghe Seculici
Date personale
Născut (71 de ani) Modificați la Wikidata
Rod, România Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
ReligieBiserica Ortodoxă Română Modificați la Wikidata
Ocupațiepolitician
arhitect Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Viceprim-ministru al României Modificați la Wikidata
În funcție
 – 
GuvernGuvernul Tăriceanu I
Președinte al Consiliului Județean Arad Modificați la Wikidata
În funcție
 – martie 2005
Succedat deIosif Matula

Partid politicPDL
Alma materUniversitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu

Gheorghe Seculici (n. , Rod, Tilișca, Sibiu, România) este un om politic român. A fost vice prim-ministru (sau minsitru de stat), însărcinat cu coordonarea activităților din domeniul economic, în perioada 20 martie 2005 - 22 august 2005, în cadrul primului Guvern Tăriceanu.

Educație[modificare | modificare sursă]

A absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, obținând nota 10 pentru lucrarea de diplomă. În 1994, a urmat cursurile Camerei de Comerț din Viena, Austria, unde a primit diploma de manager diplomat. Între anii 1999 și 2001, și-a continuat studiile de arhitectură urmând cursurile Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu – Școala de Studii Academice Postuniversitare secția de restaurări.

În 2010, a urmat „Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici” din cadrul Ministerului Administrației și InternelorAgenția Națională a Funcționarilor Publici, iar în 2011 a urmat cursuri postuniversitare de perfecționare cu specializarea Securitate și bună guvernare în cadrul Ministerului Apărării NaționaleUniversitatea Națională de Apărare „Carol I”Colegiul Național de Apărare.

Activitatea profesională și politică[modificare | modificare sursă]

Între anii 1979 și 1991 a fost arhitect-proiectant, șef proiect la S.C. Proiect Arad S.A. (fostul Institut de Proiectări Arad). Din 1991 până în 2004 a activat ca președinte al consiliului de administrație și director general la S.C. Proiect Arad S.A. În 2004 a fost ales președinte al Consiliului Județean Arad, funcție la care a renunțat în 2005 pentru a putea fi numit ministru de stat pentru coordonarea activităților economice în guvernul Tăriceanu, funcție pe care a ocupat-o între 20 martie 2005 și 22 august 2005. Ulterior a revenit la Arad, din nou ca director general al S.C. Proiect Arad S.A..

în 20.05.2013 a fost ales Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Arad (reales pentru un nou mandat de patru ani in 2017) si in 10.11.2017 a fost ales Vice-Presedinte al Camerei de Comert a Romaniei.

Gheorghe Seculici a fost timp de 15 ani președintele organizației județene a PD-L Arad, până la 1 iunie 2013.

Note[modificare | modificare sursă]