George Sauciuc

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
George Sauciuc
Sauciuc.jpg
Date personale
Născut1 decembrie 1982
Paltinu, Vatra Moldoviței
Naționalitateromână
PseudonimGeorg Sagy, George Sauciuc
Limbiromână, ucraineană
Activitatea literară
Mișcare/curent literarscience fiction, fantastic, fantasy

Biografie[modificare | modificare sursă]

George Sauciuc s-a născut pe 1 decembrie 1982, în Paltinu,_Suceava, comuna Vatra Moldoviței din județul Suceava, Bucovina, România, este scriitor, jurnalist și promotor literar. A făcut studiile liceale în cadrul Colegiului Național Nicu Gane din Fălticeni, urmând după Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management, specializarea Mecatronică din cadrul Univerității Ștefan cel Mare Suceava.


A desfășurat o bogată activitate de popularizare a literaturii și a „science fiction"-ului în cadrul mediului on-line și în școliile județului Suceava, în principal ca realizator al emisiunii săptămânale „Vocativ SF" de pe Radio Vocativ.

A publicat articole și povestiri literare în Mixul de Cultură, Gazeta SF, HB-scrisuri, Suceava Pe Net, Crai Nou[1], SISIF, Junimea Studențească, BucPress [2](Ucraina). A fost sau mai este redactor șef al publicațiilor Gazeta SF, SISIF, HB­scrisuri, Suceava Pe Net. A fondat revista de artă și ficțiune speculativă Gazeta SF.


A făcut parte din comisia de organizare a ediției Romcon 2015 Suceava.

Este membru în Societatea_Română_de_Science_Fiction_și_Fantasy, Cenaclul de Literatură și Artă Tânără Zidul de Hârtie, Cenaclul Wolf’s Pack, Clubul SF Cygnus-­Quasar (membru fondator), Clubul de Inițiativă Literară (membru fondator), Cenaclul Transfrontalier Cernăuți­-Suceava Mașina cu Poeți (membru fondator)


Cărți publicate[modificare | modificare sursă]


Antologii[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de George Sauciuc

Interviuri

Vezi și[modificare | modificare sursă]