George Adamescu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
George Adamescu
Date personale
Născut (55 de ani) Modificați la Wikidata
București, România Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of Romania.svg România Modificați la Wikidata
Ocupațieregizor de film Modificați la Wikidata
Activitate
Alma materUniversitatea Hyperion din București  Modificați la Wikidata

George Adamescu (n. , București, România) este un scenarist și regizor român. A câștigat de două ori concursul de scenarii al Consiliul Național al Cinematografiei și a regizat mai multe scurt metraje de ficțiune, documentare, filme de prezentare, reclame, videoclipuri.

Note biografice[modificare | modificare sursă]

S-a născut în București, unde și-a făcut și studiile. Din anul 1994, a intrat la Universitatea Hyperion din București, secția de regie de film. În timpul studenției, a făcut diferite studii și filme de scurt metraj, printre care "Vreme schimbătoare" și "Grieg". În 2001, a primit finanțare de la Consiliului Național al Cinematografiei pentru scenariul scurt-metrajului "Mâinile Tale", iar în anul 2003 a primit aceași finantare și pentru scenariul documentarului "Prețul Aurului". Din anul 2004 până în 2007, a participat la Tabăra de Creație anuală a Societății Arte Diem ca șef al atelierului de film. În acest cadru, au fost produse filmele "La iarbă verde" și "Pe o bancă". În 2007, a lucrat ca regizor pentru emisiunea "Prima Iubire" la TV Romantica. La începutul anului 2008 a lucrat ca regizor pentru emisiunea "Familii în impas" la TVR2. În anul 2009 a regizat filmul de scurt metraj "Strada Zorilor nr. 6" și filmul de mediu metraj "În căutarea fericirii". În anul 2010 a regizat filmul documentar de lung metraj "În căutarea adevărului".

Premii[modificare | modificare sursă]

Consiliului Național al Cinematografiei 2001: câștigător al concursului de finanțare pentru sc metrajului "Mâinile Tale" Consiliului Național al Cinematografiei 2003 câștigator al concursului de finanțare pt sc metrajului  : "Prețul Aurului" Mențiunea specială a juriului în cadrul UCIN în 2005: "Prețul Aurului"


Filmografie[modificare | modificare sursă]

Regizor și scenarist[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]


Legături externe[modificare | modificare sursă]