Free On-line Dictionary of Computing

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Free On-line Dictionary of Computing (FOLDOC)
Foldoc-screenshot.png
Adresăfoldoc.org
Comercial?Nu
TipProiect enciclopedic pe internet
ÎnregistrareNone
ProprietarDenis Howe
AutorDenis Howe, mulți contribuitori
Lansat1985
VenitDa
Statut actualActive
Loc în clasamentul Alexa 563,655 (aprilie 2014)[1]
LimbaLimba engleză

Free On-line Dictionary of Computing (FOLDOC) este un dicționar enciclopedic online, cu opțiuni de căutare, al subiectelor de informatică.[2]

Istoric[modificare | modificare sursă]

FOLDOC a fost fondat în 1985 de Denis Howe și a fost găzduit de Imperial College London. În mai 2015, site-ul a fost actualizat pentru a afirma că „nu mai este susținut de Departamentul de Informatică Imperial College”. Howe a ocupat funcția de redactor-șef încă de la înființarea dicționarului, vizitatorii site-ului putând face sugestii pentru completări sau corecții la articole.[3]

Dicționarul cu sursă deschisă[modificare | modificare sursă]

Dicționarul încorporează textul altor resurse gratuite, cum ar fi Jargon File, precum și multe alte subiecte legate de calcul. Datorită disponibilității sale sub licența de documentație liberă GNU, o licență copyleft, la rândul său, a fost încorporat integral sau parțial în alte proiecte de conținut gratuit, cum ar fi Wikipedia.

Recunoaștere[modificare | modificare sursă]

  • Scurta recenzie din 2001 a acestui site realizată de o publicație Ziff Davis începe cu „În ciuda interfeței de utilizator palide a dicționarului online, oferă o funcționalitate impresionantă”.
  • Oxford University Press știe despre acest site[4] și observă că „este întreținut de voluntari”.
  • O universitate spune studenților săi că FOLDOC poate fi folosit pentru a găsi informații despre „companii, proiecte, istoric, de fapt, oricare dintre vocabularul pe care v-ați putea aștepta să-l găsiți într-un dicționar de calculator”.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Foldoc.org Site Info”. Alexa Internet. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ About FOLDOC
  3. ^ Hodgkin, Adam. „How Web-Based Reference Books Are Evolving Beyond the Dictionary”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ „Oxford Reference”. Oxford University Press. . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]