Frane Selak

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Frane Selak
Date personale
Născut Modificați la Wikidata
Croația Modificați la Wikidata
Decedat (87 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Cetățenie Croația Modificați la Wikidata
Ocupațieprofesor Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba sârbocroată Modificați la Wikidata

Frane Selak (n. , Croația – d. [1]) a fost un profesor de muzică din Croația, cunoscut pentru faptul că a fost implicat în șapte accidente grave din care a scăpat cu viață, motiv pentru care a fost numit de presă cel mai norocos ghinionist din lume.

Unul din aceste accidente a avut loc în ianuarie 1962, când se afla într-un tren care a deraiat și a căzut într-un râu. Ceilalți 17 pasageri s-au înecat, dar Selak nu a suferit decât o fractură de braț și o hipotermie. În anul următor, în timpul unei călătorii cu avionul, ambele motoare ale aparatului de zbor au cedat și acesta s-a prăbușit. Toți ceilalți 19 pasageri și-a pierdut viața, iar Selak a căzut printr-o ușă deschisă a avionului și a aterizat pe o căpiță de fân.

În 1966 se afla într-un autobuz care a derapat și a căzut de pe pod. Și în acest caz, ceilalți patru pasageri au murit, iar Selak a scăpat teafăr.

În 2003 a câștigat la loterie 800.000 de dolari. A cheltuit o parte din sumă achiziționând două case și o barcă, iar restul banilor i-a dăruit prietenilor și rudelor, luând decizia de a duce o viață simplă.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b https://story.hr/Lifestyle/a77877/Supruga-loto-milijunasa-Svima-je-pomogao-a-umro-je-razocaran.html  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)

Legături externe[modificare | modificare sursă]