Forza Italia (partid politic)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Forza Italia
Forza Italia.svg
Președinte Silvio Berlusconi  Modificați la Wikidata
Înființat   Modificați la Wikidata
Sediu Roma, piazza San Lorenzo in Lucina, 4
Prezență online site web oficial
pagină Facebook
cont Twitter
Instagram
canal YouTube

Forza Italia (FI) este un partid politic italian de centru-dreapta, fondat la 16 noiembrie 2013, care include numele și simbolul formației omonime , activ din 1994 până în 2009.

În el se regăsesc majoritatea reprezentanților formațiunii Popolo della Libertà, după sciziunea lui Angelino Alfano, trecut la Noua centru-dreapta.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Ultimele evenimente ale formațiunii Popolo della Libertà și scindarea[modificare | modificare sursă]

Ipoteza revenirii la Forța Italia a început să circule în 2011, mai ales după ce au luat act[1][2][3][4][5] de dificultățile formațiunii Popolo della Libertà, la Alegerile generale din 2008, pentru a deveni un punct de vedere cultural dinamic, plural și structurat.

După performanța dezamăgitoare la municipalele din 2012, ziarele scriu despre o iminentă revenire la proiectul inițial, la spiritul lui '94.

Însă chiar Berlusconi în persoană avea să infirme aceste ipoteze, anulând în mod inexplicabil participarea la primare pentru a candida din nou la conducerea coaliției de centru-dreapta[6] cu ocazia alegerilor politice din 2013.

Primii pași concreți în această direcție sunt efectuați în luna iunie 2013,[7] după înfrângerea la administrative care a evidențiat nevoia unei schimbări radicale.


Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Berlusconi si ricandiderà a premier L'ipotesi di un ticket con Alfano
  2. ^ Berlusconi torna in campo e agita la politica
  3. ^ «Ecco il sondaggio che ha convinto il Cavaliere a muoversi»
  4. ^ „Wir wollen kein deutscheres Europa“
  5. ^ Berlusconi: torna Forza Italia Aut aut di Alfano a Minetti
  6. ^ . 16 luglio 2012 http://www.repubblica.it/politica/2012/07/16/news/reazioni_forza_italia-39138375/.  Verificați datele pentru: |date= (ajutor); Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  7. ^ Berlusconi: il governo deve durare due anni