Forza Italia (partid politic)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
{{{nume}}}
Forza Italia.svg
Președinte Silvio Berlusconi  Modificați la Wikidata
Prezență online site web oficial
facebook
Twitter
Google+

Forza Italia (FI) este un partid politic italian de centru-dreapta, fondat la 16 noiembrie 2013, care include numele și simbolul formației omonime , activ din 1994 până în 2009.

În el se regăsesc majoritatea reprezentanților formațiunii Popolo della Libertà, după sciziunea lui Angelino Alfano, trecut la Noua centru-dreapta.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Ultimele evenimente ale formațiunii Popolo della Libertà și scindarea[modificare | modificare sursă]

Ipoteza revenirii la Forța Italia a început să circule în 2011, mai ales după ce au luat act[1][2][3][4][5] de dificultățile formațiunii Popolo della Libertà, la Alegerile generale din 2008, pentru a deveni un punct de vedere cultural dinamic, plural și structurat.

După performanța dezamăgitoare la municipalele din 2012, ziarele scriu despre o iminentă revenire la proiectul inițial, la spiritul lui '94.

Însă chiar Berlusconi în persoană avea să infirme aceste ipoteze, anulând în mod inexplicabil participarea la primare pentru a candida din nou la conducerea coaliției de centru-dreapta[6] cu ocazia alegerilor politice din 2013.

Primii pași concreți în această direcție sunt efectuați în luna iunie 2013,[7] după înfrângerea la administrative care a evidențiat nevoia unei schimbări radicale.


Note[modificare | modificare sursă]