Format:Pagina principală/Articol de calitate/78

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Chrono Trigger (クロノ・トリガー Kurono Torigā?) este un joc de rol creat de Square Co., Ltd. (acum Square Enix Co., Ltd.) pentru consola Super Nintendo Entertainment System. A apărut pentru prima oară pe 11 martie 1995 în Japonia și pe 22 august 1995 în America de Nord. Jocul se desfășoară în jurul unor aventurieri care sunt transportați din greșeală prin timp și află că lumea va fi distrusă în viitorul îndepărtat. Jurându-se să prevină acest dezastru, ei călătoresc de-a lungul istoriei ca să descopere o metodă de a salva planeta.

Chrono Trigger a fost programat de un grup numit „Dream Team” (Echipa Viselor) sau "Dream Project" (Proiectul Viselor) consistând din Hironobu Sakaguchi, Kazuhiko Aoki și compozitorul Nobuo Uematsu, cunoscuți pentru lucrările lor la seria Final Fantasy, precum și Yuuji Horii și artistul Akira Toriyama, cunoscuți pentru lucrările lor la seria Dragon Quest.

La momentul apariției sale pe piață, anumite aspecte ale lui Chrono Trigger au fost revoluționare, mai precis sfârșiturile sale multiple, misiunile secundare care ajută la dezvoltarea personajelor, sistemul său de luptă unic, și grafica detaliată.