Format:Formate utilizare cinstită imagini

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Format Rezultat
{{utilizarecinstită}}

Atenție, format învechit, trebuie explicate motivele folosirii acestei imagini

Drepturi de autor protejate Această lucrare se află sub incidența drepturilor de autor. Persoana care a trimis-o și a folosit-o prima dată într-un articol și ceilalți care o folosesc în articole sunt de acord cu faptul că aceasta este o utilizare cinstită sau că materialul se află sub incidența legii drepturilor de autor din Statele Unite ale Americii.
Motivele pentru care persoana care a încărcat acest fișier consideră că utilizarea sa în anumite articole se încadrează în politicile Wikipediei de utilizare cinstită și este în conformitate cu legislația în materie din Statele Unite ale Americii și din țara de origine a imaginii trebuie detaliate în pagina de descriere a fișierului printr-o justificare a utilizării cinstite.

{{artă}}

Pentru imaginile cu rezoluție joasă care reprezintă opere de artă bidimensionale de după 1923

Drepturi de autor nedeterminate

Această imagine reprezintă un desen, pictură, schiță sau altă operă de artă bidimensională și poate fi sub incidența legilor dreptului de autor. Se consideră că o imagine cu rezoluție joasă a unei opere de artă folosită pe Wikipedia, găzduite pe serverele Fundației non-profit Wikimedia, este o utilizare cinstită conform legii drepturilor de autor din Statele Unite ale Americii.


{{Operă de artă 3D}}

Pentru imagini afectate de lipsa libertății de panoramă

{{artă 3D}}

Pentru imaginile care reprezintă opere de artă tridimensionale

Drepturi de autor nedeterminate

Această imagine constituie o reprezintare bidimensională a unei sculpturi, statui sau altei opere de artă tridimensionale și poate fi sub incidența legilor dreptului de autor.

Se consideră că reproducerea acestei imagini

  • pentru ilustrarea operei de artă tridimensionale respective,
  • pentru discutarea genului artistic sau tehnicii operei de artă respective
  • sau pentru discutarea artistului sau școlii căreia îi aparține artistului

pe Wikipedia, găzduite pe serverele Fundației non-profit Wikimedia, este o utilizare cinstită conform § 107 al Legii drepturilor de autor din Statele Unite ale Americii.


{{DP-machetă}}

Pentru machete neexpuse public sau a căror fotografiere nu este permisă publicului larg

Copyrighted

Această imagine este o machetă și drepturile de autor sunt deținute fie de constructorul ei fie de proiectantul ei. Se consideră că utilizarea imaginii la o rezoluție joasă

este calificată drept utilizare cinstită. Alte întrebuințări ale imaginii, pe Wikipedia sau în altă parte, pot fi considerate încălcări ale drepturilor de autor.

În cazul în care macheta este expusă într-un loc public, unde este permisă fotografierea ei, drepturile de autor revin autorului fotografiei., așadar această licențiere trebuie înlocuită cu una corespunzătoare.

Către cel ce efectuează încărcarea imaginii: vă rugăm să adăugați o explicație rațională a utilizării cinstite, similară cu cea descrisă pe următoarea pagină en:Wikipedia:Image description page.

{{imaginePokemon}}

Pentru imaginile cu rezoluție joasă care reprezintă capturi din serialul de desene animate sau jocul video Pokémon

Drepturi de autor nedeterminate Această imagine aparține seriei de desene animate sau jocului video Pokémon, iar deținătorul drepturilor de autor este Pokémon USA, Inc.; toate mărcile prezente în imagine aparțin Pokémon USA și nu sunt afiliate Wikipediei. Folosirea unui număr mic de imagini Pokémon, cu rezoluție joasă, pe Wikipedia, găzduită pe serverele Fundației non-profit Wikimedia, este o utilizare cinstită, conform legii drepturilor de autor din Statele Unite ale Americii.
{{WWE-foto}}

Pentru imagini care reprezintă fotografii date publicității de World Wrestling Entertainment

Cu drepturi de autor Această imagine este o fotografie publică ale cărei drepturi de autor și marcă comercială sunt deținute de World Wrestling Entertainment. Folosirea imaginilor cu rezoluție joasă reprezentând fotografii publice
  • pentru a ilustra subiectul discutat;
  • acolo unde nu s-a putut găsi sau produce un material adecvat, disponibil sub o licență liberă;
  • numai la Wikipedia în limba română, găzduită de serverele organizației non-profit Wikimedia Foundation

este calificată drept utilizare cinstită. Alte întrebuințări ale imaginii, pe Wikipedia sau în altă parte, pot fi considerate încălcări ale drepturilor de autor. Anumite aplicări comerciale ale acestei imagini pot fi încălcări ale mărcii comerciale.

Apariția imaginii aici nu implică susținerea World Wrestling Entertainment de către Wikipedia sau Fundației Wikimedia, și nici susținerea Wikipedia sau Fundației Wikimedia de către World Wrestling Entertainment.

{{smithsonian}}

Pentru imaginile aparținând Institutului Smithsonian, Washington, D.C., SUA

Drepturile de autor nepreciazate Această imagine este preluată de pe situl Institutului Smithonian [1] și poate fi sub incidența legilor dreptului de autor. Institutul Smithsonian consideră în mod explicit că folosirea acestui conținut pentru scopuri educative non-comerciale poate fi considerată ca utilizare cinstită, în conformitate cu Legea drepturilor de autor din Statele Unite, dacă:
1. Autorul și sursa acestui conținut sunt citate clar.
2. Orice informație adițională despre dreptul de autor din partea sitului Institutului Smithsonian este inclusă.
3. Conținutul nu este modificat sau alterat.

Se crede că folosirea acestor materiale pentru scopuri educative pe Wikipedia, găzduite pe serverele de Fundației non-profit Wikimedia, cu informațiile de mai sus incluse în mod clar, se află sub prevederile dispozițiilor despre utilizare cinstită, așa cum este subliniat mai sus. Orice altă folosire a acestei imagini, pe Wikipedia sau altundeva, poate fi o încălcare a dreptului de autor. Vezi și Drepturi de autor pentru mai multe informații.

{{Utilizare cinstită imagine}}

Pentru imaginile istorice unice

Drepturi de autor nedeterminate

Această imagine este o digitalizare exactă a unei imagini istorice unice, iar drepturile de autor sunt probabil deținute de persoana care a realizat imaginea sau de agenția care angajase persoana respectivă. Se consideră că utilizarea acestei imagini pentru:

  • ilustrarea evenimentului sau a persoanei (persoanelor) notabile din punct de vedere istoric corespunde condițiilor de utilizare cinstită conform legislației drepturilor de autor din Statele Unite ale Americii (United States copyright law) dacă:
    • imaginea reprezintă un eveniment istoric ne-reproductibil sau o persoană sau persoane notabile din punct de vedere istoric și nici nu există nici nu poate fi creată o alternativă a acestei imagini;
    • imaginea este de rezoluție joasă și nu este mai mare sau de o calitate superioară decât este necesar pentru ilustrarea articolului, iar utilizarea imaginii în Wikipedia nu va duce probabil la o scădere a valorii drepturilor de autor,
    • imaginea este păstrată pe serverele din Statele Unite ale Americii ale fundației non-profit Wikipedia Wikimedia Foundation,

Alte utilizări ale acestei imagini fie pe Wikipedia fie în altă parte poate constitui o violare a drepturilor de autor.

Dacă acestea nu descriu corect această imagine, sunteți rugat să îndepărtați acest format și să prezentați altă justificare a utilizării cinstite

{{Album-copertă}}

Pentru imaginile cu rezoluție joasă care reprezintă coperta unui album sau a unui single

Copyrighted

Această imagine reprezintă coperta unui album, a unui single sau afișul promoțional a unui turneu muzical și drepturile de autor sunt deținute fie de producătorul albumului, fie de artistul care a produs muzica. Se consideră că utilizarea imaginii albumului sau a single-lui la o rezoluție joasă din această categorie:

se poate considera drept utilizare cinstită. Alte întrebuințări ale imaginii, pe Wikipedia sau în altă parte, pot fi considerate încălcări ale drepturilor de autor.

Către cel care a trimis imaginea: vă rugăm să adăugați o justificare detaliată a utilizării cinstite.

Utilizare cinstită Utilizare în scopuri necomerciale a imaginii unei coperte a unui album, single sau afiș promoțional de turneu muzical. //ro.wikipedia.org/wiki/Format:Formate_utilizare_cinstit%C4%83_imagini yes

{{Carte-copertă}}

Pentru imaginile cu rezoluție joasă care reprezintă coperta unei cărți

Copyrighted

Această imagine reprezintă coperta unei cărți și drepturile de autor sunt deținute fie de artistul care a desenat coperta, fie de editură. Se consideră că utilizarea la o rezoluție joasă a acestei imagini

se califică drept utilizare cinstită. Alte întrebuințări ale imaginii, pe Wikipedia sau în altă parte, pot fi considerate încălcări ale drepturilor de autor.

Către cel ce efectuează încărcarea imaginii: vă rugăm să adăugați o justificare a utilizării cinstite, similară cu cea descrisă la pagina Wikipedia:Explicația utilizării cinstite.

{{ProgramPC-copertă}}

Pentru imaginile cu rezoluție joasă care reprezintă coperta unui program de PC

Copyrighted

Această imagine reprezintă coperta unui program de PC, și drepturile de autor asupra lui sunt foarte probabil deținute ori de către autori, ori de editura programului respectiv. Se consideră că utilizarea imaginii, la o rezolutie joasă din această categorie:

se poate considera drept utilizare cinstită. Altă folosire a acestei imagini, pe Wikipedia sau orisiunde in alta parte, poate fi o incalcare de lege. Pentru detalii vezi Utilizare cinstită.

Către cel care incarcă imagini: vă rugăm să adaugați de fiecare dată câte o motivație detailată a faptului că folosiți imaginea în mod neabuziv, similară cu cea descrisă la pagina [[:en:Wikipedia:Image_description_page adăugați și sursa imaginii precum și informația despre greptul de autor.

{{Captură-programPC}}

Pentru imaginile cu rezoluție joasă care reprezintă capturi de ecran ale unor programe de PC

Această imagine este o captură de ecran a unui program de PC, iar deținătorul drepturilor de autor ca și al tuturor mărcilor prezente în imagine este producătorul respectivului program; acesta nu este afiliat Wikipediei. Totuși, folosirea unui număr mic de imagini cu rezoluție joasă la Wikipedia, găzduită pe serverele Fundației non-profit Wikimedia, este o utilizare cinstită conform legii drepturilor de autor din Statele Unite ale Americii.


{{Joc video-copertă}}

Pentru imaginile cu rezoluție joasă care reprezintă coperta unui joc video

Copyrighted

Această imagine este o copertă a unui joc video, iar drepturile de autor aparțin foarte probabil programatorului sau distribuitorului. Se presupune că folosirea imaginilor representând o copertă:

este calificată drept utilizare cinstită. Alte întrebuințări ale imaginii, pe Wikipedia sau în altă parte, pot fi considerate încălcări ale drepturilor de autor. Anumite aplicări comerciale ale acestei imagini pot fi încălcări ale mărcii comerciale.

Apariția imaginii aici nu implică susținerea organizației de către Wikipedia sau Fundației Wikimedia, și nici susținerea Wikipedia sau Fundației Wikimedia de către organizație.

În atenția utilizatorului: adăugați o explicație detaliată despre utilizarea cinstită pentru fiecare caz și adăugați sursa lucrării și informațiile cu privire la dreptul de autor.

{{Captură-Joc video}}

Pentru imaginile cu rezoluție joasă care reprezintă o captură dintr-un joc video

Copyrighted

Aceasta este o captură dintr-un joc video iar deținătorul drepturilor de autor al imaginii ca și al tuturor mărcilor prezente în imagine este producătorul respectivului joc. Pentru folosirea unui număr limitat de imagini de joasă rezoluție

{{Ziar-copertă}}

Pentru imaginile cu rezoluție joasă care reprezintă un ziar

Copyrighted

Această imagine este scanarea unei pagini de ziar sau a unui articol și drepturile de autor sunt deținute fie de editorul ziarului fie de cei care au contribuit la articol sau la imaginea respectivă. Se consideră că utilizarea la o rezoluție joasă a acestei imaginii

  • pentru a ilustra fie publicația fie subiectul în chestiune,
  • cu numele publicației fie vizibil pe imagine fie scris dedesubtul imaginii, în descriere,
  • pe Wikipedia, găzduită pe serverele Fundației non-profit Wikimedia,

este calificată drept utilizare cinstită. Alte întrebuințări ale imaginii, pe Wikipedia sau în altă parte, pot fi considerate încălcări ale drepturilor de autor.

Către cel ce efectuează încărcarea imaginii: vă rugăm să adăugați o explicație rațională a utilizării cinstite, similară cu cea descrisă pe următoarea pagină en:Wikipedia:Image description page.


{{TIME-copertă}}

Pentru imaginile cu rezoluție joasă care reprezintă coperta revistei TIME

Cu drepturi de autor

Această o imagine scanată a unei coperți a revistei TIME, și drepturile de autor pentru ea sunt deținute de Time Warner, compania proprietară a revistei TIME. În conformitate cu doctrina utilizare cinstită, folosirea unei imagini cu rezoluție scăzută a acestei coperte a revistei TIME, alături de alte aspecte ale utilizării cinstite, poate să permită folosirea acestei imagini în anumite articole ale Wikipedia.

Se poate considera că folosirea acestei imagini:

  • pentru ilustrarea articolului despre Omul anului, sau unei părți a unui articol despre o persoană care a fost desemnată de TIME Omul anului, care descrie în mod direct subiectul sau acestă copertă,
  • pe Wikipedia în limba română, găzduită pe serverele din Statele Unite de Fundația non-profit Wikimedia,

Îndreptățește utilizarea cinstită sub legile dreptului de autor din Statele Unite și România. Orice altă folosire a imaginii, pe Wikipedia sau altundeva, poate fi o încălcare a dreptului de autor.

Cele mai multe coperte ale revistei TIME folosite de Wikipedia au fost obținute de pe galeria on line a revistei TIME, unde pot fi găsite detalii biografice suplimentare și informații despre licențierea suplimentară.

În atenția utilizatorului: adăugați o explicație detaliată despre utilizarea cinstită pentru fiecare caz și adăugați sursa lucrării și informațiile cu privire la dreptul de autor.


{{Poster eveniment}}

Pentru imaginile cu rezoluție joasă care reprezintă posterul unui eveniment

Copyrighted

Această imagine este posterul unui eveniment și drepturile de autor sunt deținute fie de organizatorul evenimentului fie de artistul care a produs posterul. Se consideră că utilizarea imaginii la o rezoluție joasă

este calificată drept utilizare cinstită. Alte întrebuințări ale imaginii, pe Wikipedia sau în altă parte, pot fi considerate încălcări ale drepturilor de autor.

Către cel ce efectuează încărcarea imaginii: vă rugăm să adăugați o explicație rațională a utilizării cinstite, similară cu cea descrisă pe următoarea pagină en:Wikipedia:Image description page.

{{Imagine afiș politic}}

Pentru imaginile cu rezoluție joasă care reprezintă un eveniment politic

Cu drepturi de autor

Această imaginea a unui unui poster, afiș, fluturaș, sau baner politic și drepturile de autor pentru acesta aparțin creatorului afișului sau artistului care a produs posterul, afișul, fluturașul, sau banerul politic în chestiune . Se consideră că folosirea unor imagini cu rezoluție scăzută a posterului, afișului, fluturașului sau banerului politic

  • pentru identificare sau comentarii critice asupra
    • afișului însuși ori
    • evenimentului politic pe care îl ilustrează,
  • în absența imaginilor care ar putea servi pentru asemenea scop,
  • pe Wikipedia în limba română, găzduită pe serverele din SUA de Fundația non-profit Wikimedia, poate fi calificată drept folosire cinstită în conformitate cu legile dreptului de autor din România. Alte utilizări a acestei imagini, pe Wikipedia sau altundeva , poate fi socotite încălcări a dreptului de autor. Pentru mai multe amânunte, vedeți și: Utilizare cinstită.

Către cel ce efectuează încărcarea imaginii: vă rugăm să adăugați o explicație rațională a utilizării cinstite, similară cu cea descrisă pe următoarea pagină en:Wikipedia:Image description page.

{{Captură-film}}

Pentru imaginile cu rezoluție joasă care reprezintă o captură de ecran dintr-un film

Copyrighted

Această imagine este o captură de ecran dintr-un film și drepturile de autor sunt deținute de proprietarul studioului care a produs filmul sau de actorii care apar în imagine. Se consideră că utilizarea unui număr limitat la o rezoluție joasă a acestei capturi

este calificată drept utilizare cinstită sub incidența legilor de copyright ale SUA. Alte întrebuințări ale imaginii, pe Wikipedia sau în altă parte, pot fi considerate încălcări ale drepturilor de autor.

Către cel ce efectuează încărcarea imaginii: vă rugăm să adăugați o explicație rațională a utilizării cinstite, similară cu cea descrisă pe următoarea pagină en:Wikipedia:Image description page.

{{Captură-tv}}

Pentru imaginile cu rezoluție joasă care reprezintă o captură de ecran dintr-un program tv.

Copyrighted

Această imagine este o captură de ecran a unui program de televiziune. Drepturile de autor sunt deținute de compania care produce programul respectiv. Se consideră că utilizarea unui număr limitat și la o rezoluție joasă a acestei capturi

este calificată drept utilizare cinstită sub incidența legilor de copyright ale SUA. Alte întrebuințări ale imaginii, pe Wikipedia sau în altă parte, pot fi considerate încălcări ale drepturilor de autor.

Către cel ce efectuează încărcarea imaginii: vă rugăm să adăugați o explicație rațională a utilizării cinstite, similară cu cea descrisă pe următoarea pagină en:Wikipedia:Image description page.

{{CP-USPS-Timbre}}

Pentru imagini care reprezintă timbre poștale realizate în și după anul 1978, și care sunt sau au fost folosite curent în Statele Unite ale Americii

Copyrighted

Această imagine este un timbru poștal din Statele Unite ale Americii realizat și tipărit prima dată în 1978 sau mai târziu. Statutul său de copyright este deținut de en:United States Postal Service. Se presupune că utilizarea timbrelor poștale din această categorie:

  • pentru a ilustra chiar timbrul respectiv (ca fiind opusă lucrurilor ce apar în designul timbrului)
  • prezente pe web site-ul Wikipediei, găzduită pe serverele acesteia, care se găsesc pe teritoriul SUA și care aparțin organizației non-profit Wikimedia Foundation,

se califică în utilizare cinstită sub incidența legilor de copyright ale SUA (vedeți en:United States copyright law). Orice alte utilizări ale acestei imagini, pe Wikipedia sau altundeva, s-ar putea să cadă sub incidența violării dreptului de copyright (în limba engleză, en:copyright infringement). Vedeți en:Wikipedia:Copyrights pentru detalii.

Utilizări care nu cad sub incidența fair use necesită o licențiere specifică a cazului din partea USPS (Licențiere).

    • Către cel ce efectuează încărcarea imaginii: vă rugăm să adăugați o explicație rațională a utilizării corecte (în engleză, fair use rationale), similară cu cea descrisă pe următoarea pagină en:Wikipedia:Image description page.
{{Utilizare cinstită-timbru}}

Pentru imagini care reprezintă timbre poștale altele decât cele americane.

Cu drepturi de autor

Această imagine este un timbru poștal. Statutul său de copyright este deținut de autoritatea emitentă și pot exista alte restricții cu privire la repreducere. Se presupune că utilizarea timbrelor poștale din această categorie:


  • pentru a ilustra chiar timbrul respectiv (ca fiind opusă lucrurilor ce apar în designul timbrului)
  • prezente pe web site-ul Wikipediei, găzduită pe serverele acesteia, care se găsesc pe teritoriul SUA și care aparțin organizației non-profit Wikimedia Foundation,

se califică în utilizare cinstită sub incidența legilor de copyright ale SUA (vedeți en:United States copyright law). Orice alte utilizări ale acestei imagini, pe Wikipedia sau altundeva, s-ar putea să cadă sub incidența violării dreptului de copyright (în limba engleză, en:copyright infringement). Vedeți en:Wikipedia:Copyrights pentru detalii.

    • Către cel ce efectuează încărcarea imaginii: vă rugăm să adăugați o explicație rațională a utilizării corecte (în engleză, fair use rationale), similară cu cea descrisă pe următoarea pagină en:Wikipedia:Image description page.
{{UC-Material-publicitar}}

Pentru imagini care reproduc materiale publicitare ale unei organizații

Copyright undetermined

Această imagine este reproducerea unui material aflat sub incidența drepturilor de autor. Acesta face parte din campania publicitară a unei organizații sau companii, pentru a promova o lucrare sau un produs prin mass-media.

Drepturile de autor aparțin, cel mai probabil, companiei care a produs materialul publicitar sau artistului care l-a creat. Se consideră că folosirea de imagini ale unor materiale publicitare în scopul de a ilustra:

se califică drept utilizare cinstită conform legii drepturilor de autor din Statele Unite ale Americii. Alte utilizări ale imaginii, pe Wikipedia sau în alte locații, poate constitui o încălcare a drepturilor de autor.

Către cel ce efectuează încărcarea imaginii: Acest format trebuie aplicat numai pentru imagini ale unor persoane, produse sau evenimente care fac parte dintr-o campanie publicitară sau altă sursă similară, în scopul reutilizării lor în mass-media. Vă rugăm să adăugați o explicație rațională a utilizării cinstite, similară cu cea descrisă pe următoarea pagină en:Wikipedia:Image description page.


{{logo}}

Pentru imagini care reprezintă logo-uri ale unei organizații

{{logo-disney}}

Pentru imagini care reprezintă logo-uri ale Walt Disney Company

Cu drepturi de autor Această imagine este un logo ale cărei drepturi de autor și marcă comercială sunt deținute de Walt Disney Company. Folosirea imaginilor cu rezoluție joasă reprezentând logo-uri

este calificată drept utilizare cinstită. Alte întrebuințări ale imaginii, pe Wikipedia sau în altă parte, pot fi considerate încălcări ale drepturilor de autor. Anumite aplicări comerciale ale acestei imagini pot fi încălcări ale mărcii comerciale.

Apariția imaginii aici nu implică susținerea Walt Disney Company de către Wikipedia sau Fundației Wikimedia, și nici susținerea Wikipedia sau Fundației Wikimedia de către Walt Disney Company.

{{logo-radio}}

Pentru imagini care reprezintă logo-uri care identifică posturi stații sau rețele de radio

Cu drepturi de autor Această imagine este un logo al unei stații, rețele, corporații de radio sau alt fel de organizație, și este protejat prin drepturi de autor și/sau marcă comercială. Folosirea imaginilor cu rezoluție joasă reprezentând logo-uri

este calificată drept utilizare cinstită. Alte întrebuințări ale imaginii, pe Wikipedia sau în altă parte, pot fi considerate încălcări ale drepturilor de autor. Anumite aplicări comerciale ale acestei imagini pot fi încălcări ale mărcii comerciale.

Apariția imaginii aici nu implică susținerea organizației de către Wikipedia sau Fundației Wikimedia, și nici susținerea Wikipedia sau Fundației Wikimedia de către organizație.

{{logo-tv}}

Pentru imagini care reprezintă logo-uri care identifică posturi sau rețele de televiziune

Cu drepturi de autor Această imagine este un logo al unei stații, rețele, corporații de televiziune sau alt fel de organizație, și este protejat prin drepturi de autor și/sau marcă comercială. Folosirea imaginilor cu rezoluție joasă reprezentând logo-uri

este calificată drept utilizare cinstită. Alte întrebuințări ale imaginii, pe Wikipedia sau în altă parte, pot fi considerate încălcări ale drepturilor de autor. Anumite aplicări comerciale ale acestei imagini pot fi încălcări ale mărcii comerciale.

Apariția imaginii aici nu implică susținerea organizației de către Wikipedia sau Fundației Wikimedia, și nici susținerea Wikipedia sau Fundației Wikimedia de către organizație.

{{logo-programtv}}

Pentru imagini care reprezintă logo-uri ale unor programe/emisiuni TV

Cu drepturi de autor Această imagine este un logo al unui program de televiziune și este protejat prin drepturi de autor și/sau marcă comercială. Folosirea imaginilor cu rezoluție joasă reprezentând logo-uri

este calificată drept utilizare cinstită. Alte întrebuințări ale imaginii, pe Wikipedia sau în altă parte, pot fi considerate încălcări ale drepturilor de autor. Anumite aplicări comerciale ale acestei imagini pot fi încălcări ale mărcii comerciale.

Apariția imaginii aici nu implică susținerea organizației de către Wikipedia sau Fundației Wikimedia, și nici susținerea Wikipedia sau Fundației Wikimedia de către organizație.

{{logo-sport}}

Pentru imagini care reprezintă logo-uri provenite din sport

Cu drepturi de autor Această imagine este un logo al unei corporații, echipe sau alt fel de organizație în legătură cu sportul, și este protejat prin drepturi de autor și/sau marcă comercială. Folosirea imaginilor cu rezoluție joasă reprezentând logo-uri

este calificată drept utilizare cinstită. Alte întrebuințări ale imaginii, pe Wikipedia sau în altă parte, pot fi considerate încălcări ale drepturilor de autor. Anumite aplicări comerciale ale acestei imagini pot fi încălcări ale mărcii comerciale.

Apariția imaginii aici nu implică susținerea organizației de către Wikipedia sau Fundației Wikimedia, și nici susținerea Wikipedia sau Fundației Wikimedia de către organizație.

{{logo-jo}}

Pentru imagini care reprezintă logo-uri ale Jocurilor Olimpice

Cu drepturi de autor Această imagine este un logo al Jocurilor Olimpice și este protejat prin drepturi de autor și/sau marcă comercială. Folosirea imaginilor cu rezoluție joasă reprezentând logo-uri

este calificată drept utilizare cinstită. Alte întrebuințări ale imaginii, pe Wikipedia sau în altă parte, pot fi considerate încălcări ale drepturilor de autor. Anumite aplicări comerciale ale acestei imagini pot fi încălcări ale mărcii comerciale.

Apariția imaginii aici nu implică susținerea CIO de către Wikipedia sau Fundației Wikimedia, și nici susținerea Wikipedia sau Fundației Wikimedia de către CIO.

{{iconiță}}

Pentru imagini care reprezintă iconițe de software

Cu drepturi de autor Această imagine este o iconiță a unui software care este protejat prin drepturi de autor. Folosirea iconițelor

este calificată drept utilizare cinstită. Alte întrebuințări ale imaginii, pe Wikipedia sau în altă parte, pot fi considerate încălcări ale drepturilor de autor.

{{audiovideo}}

Pentru fragmente media (filme, muzică, discursuri etc.) prezentate la o calitate net inferioară originalului și doar cu scop ilustrativ sau educativ.

Copyrighted

Acest fragment media s-ar putea să aibă drepturile de autor deținute de proprietarul studioului care l-a produs sau de către altă persoană. Se consideră că utilizarea unui fragment la o calitate net inferioară originalului a acestui fragment

este calificată drept utilizare cinstită sub incidența legilor de copyright ale SUA. Alte întrebuințări ale fragmentului, pe Wikipedia sau în altă parte, pot fi considerate încălcări ale drepturilor de autor.

Către cel ce efectuează încărcarea fișierului: vă rugăm să adăugați o explicație rațională a utilizării cinstite.

{{utilizare cinstită în}}

Utilizare cinstită într-un singur articol. Titlul articolului se dă ca parametru. Trebuie precizate: sursa, situația drepturilor de autor și justificarea utilizării cinstite.

Drepturi de autor protejate Această imagine este protejată de drepturile de autor și utilizată fără permisiunea explicită a titularului acestora. Ea nu face parte din categoriile prestabilite de materiale pentru care susținem dreptul de utilizare cinstită, dar considerăm că utilizarea ei în articolul (Titlul articolului)
  • pentru a ilustra subiectul discutat;
  • acolo unde nu s-a putut găsi sau produce un material adecvat, disponibil sub o licență liberă;
  • numai la Wikipedia în limba română, găzduită de serverele organizației non-profit Wikimedia Foundation

se califică drept utilizare cinstită din punctul de vedere al legislației Statelor Unite ale Americii. Orice altă utilizare a acestei imagini, la Wikipedia sau în alte locuri, ar putea reprezenta o încălcare a drepturilor intelectuale.

Către persoana care a trimis imaginea la Wikipedia: această etichetă nu este suficientă pentru a pretinde utilizarea cinstită. Trebuie de asemenea să precizați sursa imaginii, toate informațiile disponibile despre drepturile de autor asupra ei și să dați o justificare detaliată a motivului pentru care imaginea se califică drept utilizare cinstită.

{{video-copertă}}

Pentru coperți de casete video, DVDuri, Discuri Blu-Ray, prezentate la o calitate net inferioară originalului și doar cu scop ilustrativ sau educativ.

Această imagine reprezintă coperta unei casete video, DVD, Disc Blu-ray etc., iar drepturile de autor sunt deținute fie de compania care a publicat discul, fie de producătorul materialului video. Se consideră că utilizarea imaginii discului sau casetei la o rezoluție joasă din această categorie:

se poate consideră drept utilizare cinstită. Alte întrebuințări ale imaginii, pe Wikipedia sau în altă parte, pot fi considerate încălcări ale drepturilor de autor. Către cel care a trimis imaginea: vă rugăm să adăugați o justificare detaliată a utilizării cinstite.

{{personaj-bd-animație}}

Pentru personaje de animație, benzi desenate sau din jocuri video.