Ford Crown Victoria

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Ford Crown Victoria
2010 Ford Crown Victoria
Producător Ford Motor Company
Producție 1955 – present
Asamblat în United States
Clasa Pony car
Caroserie 4 uși 2+2 locuri coupé
2 uși hatchback
2 uși decapotabilă

Ford Crown Victoria (sau Crown Vic) este un automobil full-size primul produs de Ford Motor Company pe piața nord-americană la mijlocul anilor 1950. Asamblarea sa actuală a fost în producție începând cu anul 1992 de la uzina de asamblare Ford din St Thomas.

Crown Victoria (împreună cu Mercur și omologii Lincoln) este singurul full-frame auto spate-wheel-drive de pasageri construite în prezent în America de Nord. Este, de asemenea, unul dintre puținii supraviețuitori vehicule din SUA încă în producție, cu caracteristici, cum ar fi coloana-montat schimbătorul de viteze și de două-banca, locuri layout șase pasageri;-un format care a fost dominant pentru vehiculele fabricate în SUA începând din 1950, dar în zilele noastre altfel în mare măsură a fost înlocuit cu aspectul doua frontale-cupă popularizat de importuri.

De la întreruperea din 1996 a Chevrolet-ului Caprice, Crown Victoria a organizat un monopol aproape ca un vehicul de urmărire a poliției în America de Nord, în ciuda faptului că e bazat pe un design introdus pentru prima dată în 1979. Crown Victoria nu a fost considerat ca un taxi, Parcul de vehicule și mașina de poliție în cazul durabilității, costului și de performanței sunt în valoare de peste eficientă consumului de combustibil. Crown Victoria ramane popular pentru aceste aplicații, datorită aspectului său cu tracțiune pe spate și sistemului de propulsie V8, ambele benefice la poliție tehnici de conducere. Ca unul dintre puținele autoturisme de pasageri rămase cu corp-la-cadru de construcție, este accidentat și permite reparații după accidente minore fără a fi nevoie pentru a indrepta șasiu - un beneficiu important pentru o mașină utilizate frecvent de către forțele de poliție pentru manevre PIT.

Prima generație (1955-1977)[modificare | modificare sursă]

Ford Crown Victoria 1
1992 Ford Crown Victoria LX.jpg
Producător Ford
Producție 1992 - 1997
Asamblat în St. Thomas, Ontario, Canada
Clasa Full-size
Lungime 1,440 mm
Înălțime 5,395 mm

Modelul a fost reproiectat lansat in martie 1991 ca un model de la începutul anului 1992;sub prefixul că LTD a fost abandonat.

O introducere semnificativ a fost înlocuirea L 5.0 și 5.8 L motoare Windsor V8 cu aeriene-cam 4.6 L modulare motorului; în afară de perioada similară a Grand Marquis și mașini Town, nici un sedan de alte mașini americane în preț Crown Victoria din gama a oferit un astfel de motor . Sistem anti-blocare la frânare (ABS) a fost recent opțional. În plus față de airbag sofer standard, un airbag pasager au devenit disponibile cu întârziere în anul 1992 modelul.

De asemenea, nou pentru 1992, un spectacol-orientat "Touring Sedan" a fost adaugat in trim. Modelul prezentat evacuare dual pentru o putere crescută a motorului de 210 CP, anvelope mai larg, suspensie aer spate, și de diverse componente suspensie comun cu modelul pachetul de poliție pentru manipularea îmbunătățită. Sedan Touring, de asemenea, a venit cu un sistem standard de doi-ton vopsea exterior, interior din piele unic, jante speciale din aliaj, și fiecare caracteristică de lux disponibile pentru acel an.Generația a doua(1998-prezent)[modificare | modificare sursă]

Ford Crown Victoria 2
2007 Ford Crown Victoria LX.jpg
Producător Ford
Producție 1997 - prezent
Asamblat în St. Thomas, Ontario, Canada
Clasa Full-size
Lungime 1,481 mm
Înălțime 5,385 mm


În 1998, designul exterior a lui Crown Victoria ,suspensiile de spate, și sistemul de aprindere au fost actualizate, în timp ce interiorul a rămas aceeași. 1998-2002 Crown Victoria a avut un revizuit suspensie 4-link-uri din spate, cu o legătură Watt lui. maniere generale de manipulare rutiere s-au îmbunătățit, dar capacitatea de remorcare a fost redus. O bobină de la design-aprindere plug-in-a fost folosit, mai degrabă decât firele de plug tradiționale scânteie. Acest design, care au fost deja folosite pe 1996 - 1999 Ford Taurus SHO motor V8 de 3.4 L, mai târziu a fost pus în aplicare pe alte vehicule care au folosit V8 modulare, inclusiv din 1999, începând cu Mustang GT, camioane și multe F-Series. Noul design a inclus si 114.7 in ampatament, iar organismul sa mutat mai departe de stilul Taur-ca a modelului 1992, de împrumut ușile din spate și acoperisului de la omologul său Mercury Grand Marquis. 1998 a marcat primul an standard pentru roți de 16 "pe linia de model pentru a se potrivi mai mare frânele utilizate pe masina din 1998 a fost odihnit., de asemenea, primul an în care Ford a luat capace centru disponibile pe mașini de poliție că atașat pe urechiușă nuci (provin din Explorer SUV). CVPIs anterioare model au fost echipate cu pneuri completa acoperă sau pe o placă de câine se referă la faptul că a avut loc pe roata cu 4 nubs, care au fost specifice pentru P71 și P72 doar autoturisme (HD Steel Wheels).

Galerie[modificare | modificare sursă]