Folie de protecție a ecranului

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Folie de protecție)
Jump to navigation Jump to search
I7500 cu folie de protecție
O folie de protecție

Folia de protecție a ecranului pentru mobile sau smartphone, a apărut ca o necesitate practicată odată cu dezvoltarea tehnologiei de telecomunicații. Concret, dezvoltarea rețelelor de telefonie a dus la apariția telefoanelor mai performante, cu multifuncții și cu ecrane de afișare a informației mai generoase.

Suprafața acestor ecrane trebuia protejată de zgârieturi mecanice și agenți chimici externi cum ar fi grăsimea de pe degetele utilizatorului - însă păstrând nealterate calitatea imaginii, profunzimea culorilor și lucuru la fel de important - timpul de reacție al display-ului.

Ecranul telefonului denumit acum și LCD, sau display ori mai degrabă Touch Screen, este zona telefonului care este cel mai mult utilizată. Dacă mai luăm în discuție și considerente practice cum ar fi purtarea telefonului în buzunar alături de chei, monede sau în poșete și borsete împreună cu alte obiecte, se impune protejarea acestora și a părții cea mai sensibile - ecranul.

Așadar folia de ecran apărută de la diverși producători, cu un strat de silicon autoadeziv urma să fie ușor de aplicat și la fel de ușor de înlăturat, fără a lăsa reziduuri în urma acestei operațiuni. Fie că este fabricată dintr-un singur strat sau 3, fie că este una universală care impune decupajul după forma ecranului - însă acest lucru nu este întru totul adecvat - fie că este decupată cu precizie micrometrică la mașini de tăiat cu laser, utilitatea ei este evidentă și a devenit la fel de necesară oricărui mobil ca și husa de silicon sau piele.