Folie de protecție a ecranului

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Folie de protecție)
Salt la: Navigare, căutare
I7500 cu folie de protecție
O folie de protecție

Folia de protecție a ecranului pentru mobile sau smartphone, a aparut ca o necesitate practica odata cu dezvoltarea tehnologiei de telecomunicatii. Concret, dezvoltarea retelelor de telefonie a dus la aparitia telefoanelor mai performante, cu multifunctii si cu ecrane de afisare a informatiei mai generoase.

Suprafata acestor ecrane trebuia protejata de zgirieturi mecanice si agenti chimici externi cum ar fi grasimea de pe degetele utilizatorului - insa pastrind nealterate calitatea imaginii, profunzimea culorilor si lucuru la fel de important - timpul de reactie al display-ului.

Ecranul telefonului denumit acum si LCD, sau display or mai degraba Touch Screen, este zona telefonului care este cel mai mult utilizata. Daca mai luam in discutie si considerente practice cum ar fi purtarea telefonuli in buzunar alaturi de chei, monede sau in posete si borsete impreuna cu alte obiecte, se impunea protejarea acestora si a partii cea mai sensibile - ecranul.

Asadar folia ecran aparuta de la diversi producatori, cu un strat de silicon autoadeziv urma sa fie usor de aplicat si la fel de usor de inlaturat, fara a lasa reziduuri in urma acestei operatiuni. Fie ca este fabricata dintr-un singur strat sau 3, fie ca este una universala care impune decupajul dupa forma ecranului - insa acest lucru nu este intru cu totul adecvat - fie ca este decupata cu precizie micrometrica la masini de taiat cu laser, utilitatea ei este evidenta si a devenit la fel de necesara oricarui mobil ca si husa de silicon sau piele.