Fnac

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Fnac
Tip société par actions simplifiée[*][[société par actions simplifiée (type of legal entity in France)|​]][1]  Modificați la Wikidata
Fondată  Modificați la Wikidata
Fondator(i) André Essel[*][[André Essel (French activist)|​]]
Max Théret[*][[Max Théret (French businessman)|​]]  Modificați la Wikidata
ȚaraFranța  Modificați la Wikidata
SediuIvry-sur-Seine
Industrie Q112165832[*][1]  Modificați la Wikidata
Produsemuzică  Modificați la Wikidata
Angajați26.018  Modificați la Wikidata ()
Prezență online
site web oficial
pagină Facebook
cont Twitter
Instagram
canal YouTube
LinkedIn
Fnac în Madrid, Spania

Fnac (numită inițial Fédération nationale d’achats des cadres) este un lanț de magazine francez care comercializează articole de divertisment și produse electronice. Este cel mai mare retailer de cărți, muzică, IT, CD‑uri, DVD-uri și articole foto din Franța[2].

Fondat în 1954, FNAC a fost inițial un magazin de articole foto, iar după mai multe schimbări ale obiectului de activitate a fost achiziționat în 1994 de grupul de retail de lux Pinault-Printemps-Redoute (PPR), care deține, printre altele, mărcile Gucci, Yves Saint Laurent, Stella McCartney și Balenciaga[2]. În anul 2008, FNAC a avut venituri de 4,5 miliarde de euro și un profit de 199 milioane euro[2].

Compania este prezentă în opt țări (Franța, Spania, Belgia, Brazilia, Italia, Portugalia, Grecia și Elveția)[2]. De asemenea, saitul companiei, fnac.com este unul din cele mai puternice magazine online din Franța, având circa 750.000 de vizitatori unici pe zi în anul 2009[2].

Număr de angajați în 2009: 16.000[2]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Système national d'identification et du répertoire des entreprises et de leurs établissements 
  2. ^ a b c d e f Diverta lui Octavian Radu va avea un concurent de calibru european Arhivat în , la Wayback Machine., 2009-10-06, money.ro, accesat la 17 octombrie 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]