Fivio Foreign

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Maxie Lee Ryles III (n. 29 martie 1990), cunoscut sub numele de scenă Fivio Foreign, este un rapper și compozitor american. În iunie 2019, el a ajuns la faimă cu single-ul său „Big Drip”, care a primit un remix cu rapperii americani Lil Baby și Quavo. Este semnat la RichFish Records și Columbia Records.

În mai 2020, Ryles a fost prezentat pe piesa lui Drake „Demons”, care s-a clasat la 34 pe Billboard Hot 100, câștigându-i primul său single Billboard-charting. Mai târziu în acea lună, a colaborat cu Lil Tjay și Pop Smoke la piesa „Zoo York”, care a atins vârful la 65 pe Hot 100.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Ryles a început să cânte sub numele Lite Fivio în 2011. În 2013, și-a schimbat numele în Fivio Foreign și a format un colectiv de muzică cu prietenii săi sub numele de 800 Foreign Side.

Cariera[modificare | modificare sursă]

Ryles a început să câștige tracțiune după lansarea single-ului său "Big Drip". Piesa a fost prezentată în EP-urile sale Pain and Love din 2019 și 800 B.C În noiembrie, el a semnat un acord de un milion de dolari cu Columbia Records, împreună cu casa de discuri a rapperului american Mase RichFish Records.

În mai 2020, Ryles a câștigat primele două single-uri de pe Billboard, cu colaborari pe „Demons” de Drake și „Zoo York” de Lil Tjay si Pop Smoke. În aceeași lună, Ryles a lansat organizația non-profit Foreignside Foundation, „orientată spre furnizarea de resurse și programe benefice pentru tinerii cu risc, persoanele fără adăpost, actualii și foștii afiliați la bandă, persoanele încarcerate”.

Pe 11 august 2020, a fost inclus în clasa de boboci a XXL a anului 2020.

Viața personală[modificare | modificare sursă]

În 2018, mama lui Ryles a murit din cauza unui accident vascular cerebral. Ryles a fost, de asemenea, prieten cu regretatul Pop Smoke.