Fisherman's Friends (film)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Fisherman's Friends (film)
Rating
Titlu originalFisherman's Friends
Genfilm biografic
comedie-dramă
dramă  Modificați la Wikidata
RegizorChris Foggin[*][[Chris Foggin (regizor de film britanic)|​]]  Modificați la Wikidata
ScenaristMeg Leonard[*][[Meg Leonard (artistă britanică)|​]][1]
Nick Moorcroft[*][[Nick Moorcroft (English screenwriter)|​]][1]
Piers Ashworth[*]  Modificați la Wikidata
ProducătorNick Moorcroft[*][[Nick Moorcroft (English screenwriter)|​]]
Meg Leonard[*][[Meg Leonard (artistă britanică)|​]]
James Spring[*]  Modificați la Wikidata
DistribuitorEntertainment Film Distributors[*][[Entertainment Film Distributors (British film distributor)|​]]  Modificați la Wikidata
Director de imagineSimon Tindall[*]  Modificați la Wikidata
MuzicaRupert Christie[*]  Modificați la Wikidata
DistribuțieDaniel Mays[*][1]
James Purefoy[*][1]
David Hayman[*][[David Hayman (Scottish film, television and stage actor and director)|​]][1]
Dave Johns[*][[Dave Johns (English comedian, actor, and writer)|​]]
Tuppence Middleton[*][[Tuppence Middleton (English actress)|​]][1]
Noel Clarke[*][[Noel Clarke (British actor and filmmaker)|​]]
Sam Swainsbury[*][[Sam Swainsbury (English actor and director)|​]]  Modificați la Wikidata
Premiera[1]
(Germania)[2]
(Franța)[3][4]  Modificați la Wikidata
Durata112 min.[1][3]  Modificați la Wikidata
Țara Regatul Unit  Modificați la Wikidata
Locul acțiuniiCornwall  Modificați la Wikidata
Limba originalălimba engleză  Modificați la Wikidata
PremiiIbis d'Or de la meilleure actrice[*][[Ibis d'Or de la meilleure actrice |​]] (Tuppence Middleton[*][[Tuppence Middleton (English actress)|​]], )[5]  Modificați la Wikidata
Urmat deFisherman's Friends: One and All[*][[Fisherman's Friends: One and All (2022 film directed by Nick Moorcroft and Meg Leonard)|​]]  Modificați la Wikidata
Prezență online

Fisherman's Friends (în română Prietenii Pescarului) este o comedie-dramă biografică din 2019, regizată de Chris Foggin pornind de la un scenariu de Nick Moorcroft, Meg Leonard și Piers Ashworth.

Filmul este bazat pe povestea adevarată a Fisherman's Friends, un grup de pescari cornici din Port Isaac, care au semnat cu Universal Records și au intrat în top 10 cu albumul lor de debut de cântece tradiționale marinărești[6].

Filmul are o distribuție care îi include pe Daniel Mays, James Purefoy și Tuppence Middleton, David Hayman, Noel Clarke, Dave Johns, Maggie Steed, Sam Swainsbury și Christian Brassington.

Pelicula a fost produsă de Nick Moorcroft, Meg Leonard și James Spring, care au produs și filmul de succes Finding Your Feet prin intermediul companiilor lor de producție Powder Keg Pictures și Fred Films.

Sinopsis[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Un producător de muzică londonez, cinic, obișnuit cu un stil rapid de viață, participă fără tragere de inimă la petrecerea de burlac a unui coleg într-un weekend în Cornwall, unde este păcălit de către șeful său în a semna cu un grup de pescari cântăreți. El se luptă pentru a câștiga respectul sau entuziasmul trupei de băieți care prețuiesc prietenia și simțul comunității în schimbul faimei și averii. În încercarea de a depăși scepticismul pescarilor cu privire la afaceri în muzică, el se trezește atras în comunitate, îi este testată integritatea și în cele din urmă află care sensul loialității, dragostei și prieteniei. Acest lucru îl face să reevalueze ceea ce contează cu adevărat în viață, în cele din urmă oferindu-i șansa unui alt fel de succes.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Bucătarul cu două stele Michelin Nathan Outlaw din Port Isaac are un rol cameo ca un om care și-a parcat mașina într-un loc în care mareea o poate acoperi[7].

Producție[modificare | modificare sursă]

Concepție[modificare | modificare sursă]

În 2010, Fisherman's Friends au interpretat live în timpul emisiunii This Morning. Scriitorii și producătorii filmului, Meg Leonard și Nick Moorcroft, i-au văzut și i-au contactat, achiziționând drepturile de autor pe viață împreună cu celălalt producător, James Spring.

Filmare[modificare | modificare sursă]

Filmările au început pe 30 aprilie 2018 în locație în Port Isaac, Cornwall și Londra timp de cinci săptămâni[8]. Toți membrii trupei au apariții cameo în film și au lucrat în calitate de consultanți la film.

Box office[modificare | modificare sursă]

Filmul a fost lansat pe 503 ecrane pe 15 martie 2019 în Regatul Unit și a debutat pe locul 2 în Marea Britanie, cu încasări $1.534.908 în weekend-ul de deschidere, în urma fenomenului Captain Marvel. Filmul a fost #3 în cel de-al doilea weekend încasând $1.285.332. Filmul a fost #4 în al treilea weekend, încasând $820.293. Până în ziua de vineri, 10 mai 2019, filmul a avut încasări de $9.553.041.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c d e f g h „Fisherman's Friends (film)”, Internet Movie Database, accesat în  
  2. ^ film-dienst, accesat în  
  3. ^ a b film distribution certificate database, accesat în  
  4. ^ AlloCiné, accesat în  
  5. ^ http://www.labaule-infos.net/la-baule-palmares-du-7eme-festival-du-cinema-et-musique-de-film-26-70-1550.html  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  6. ^ Alberge, Dalya (). „From shanties to the screen: Fisherman's Friends inspire feelgood UK film”. The Guardian. Accesat în . 
  7. ^ Trewhela, Lee (). „Fisherman's Friends film is a Cornish cliché but one you will love”. Cornwall Live. Accesat în . 
  8. ^ Harding, Laura (). „Production begins on Port Isaac's Fisherman's Friends film starring Noel Clarke”. The Irish Independent. Accesat în .