Final Fantasy (joc video)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Final Fantasy
A sword and axe intersect, with a crystal ball above them both.
Coperta pentru America de Nord
Dezvoltator(i)
Editor(i)
Designer(i) Hironobu Sakaguchi
Hiromichi Tanaka
Akitoshi Kawazu
Koichi Ishii
Compozitor(i) Nobuo Uematsu
Serie Final Fantasy
Platformă Nintendo Entertainment System, MSX2, WonderSwan Color, PlayStation, Game Boy Advance, Mobile phones, PlayStation Portable, Virtual Console, PlayStation Network, iOS, Windows Phone, Android
Dată lansare
Genuri Role-playing game
Ratinguri
Media Cartridge, floppy disk, optical disc, download

Final Fantasy (ファイナルファンタジー Fainaru Fantajī?) este un joc video de rol creat în genul fantastic de Hironobu Sakaguchi, dezvoltat și publicat inițial în Japonia de Square (acum Square Enix) în 1987. Este primul joc din seria Final Fantasy. Original lansat pentru Nintendo Entertainment System, Final Fantasy a fost refăcut pentru câteva platforme diferite de jocuri și este frecvent vândut împreună cu Final Fantasy II.

Povestea jocului este despre patru tineri numiți Războinicii Luminii, care poartă fiecare câte o sferă cu cele patru elemente clasice, sfere care au fost întunecate de către cei patru Prieteni ai Elementelor. Împreună, ei luptă să învingă toate forțele răului, să refacă lumina sferelor pe care le poartă și, astfel, de a-și salva lumea.

Jocul a primit în general recenzii pozitive și este considerat ca fiind unul dintre jocurile de rol cele mai influente și mai de succes de pe Nintendo Entertainment System, jucând un rol important în popularizarea genului. Laudele sunt axate în principal pe grafica jocului, în timp ce critici jocului vizau timpul mare de căutare a unor conflicte aleatoare care au ca efect creșterea experienței jucătorului. Până în martie 2003, toate versiunile de Final Fantasy au avut un total de două milioane de vânzări în întreaga lume.

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]