Fișier:Hotel de la reine margueritet.jpg

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Mărește rezoluția imaginii(1.022 × 648 pixeli, mărime fișier: 395 KB, tip MIME: image/jpeg)

Acest fișier se află la Wikimedia Commons. Consultați pagina sa descriptivă acolo.

Descriere fișier

Descriere
Français : Matthäus Merian (Suisse, 1593-1650): LE PLAN DE LA VILLE, CITE, VNIVERSITE ET FAVX-BOVRGS DE PARIS AVEC LA DESCRIPTION DE SON ANTIQVITE ET SINGVLIARITES, dit Plan de Mérian, 1615, détail.
Au centre, l'Hôtel de la reine Marguerite dit aussi Hôtel de la reine Margot (détruit, rue de Seine, 6e arrdt., Paris) avec ses jardins au milieu desquels s'élève la chapelle des Louanges (conservée au sein de l'actuelle École des beaux-arts / Ensba, rue Bonaparte) ; à gauche, la rive gauche (animée) de la Seine vers l’aval où des barques sont amarrées au port des Passeurs et le quai (actuel quai Malaquais) en direction du pont de la porte de Nelle (porte de Nesle) menant à la tour du même nom ; à droite, une partie de l’enclos de l'abbaye de Saint-Germain-des-Prés. Les rues parallèles au quai sont, de gauche à droite, la rue des Marets (rue des Marais, actuelle rue Visconti) et la rue du Coulombier (rue du Colombier, actuelle section est de la rue Jacob), celles partant du quai en direction du sud (à droite sur la carte) sont, en haut, la rue des Fossés de Nesle (actuelle rue Mazarine) dont l'extrémité, côté Seine est aménagée en abreuvoir, et la rue de Seine, en bas la rue des Saints-Pères. Au centre, l’ancien chemin de la Noue (actuelle rue Bonaparte), dit aussi rue de la Petite Seine, puis rue des Petits-Augustins divise les jardins de la reine en deux parties pour permettre l'accès à la chapelle des Louanges, mais se termine encore en cul de sac côté quai.
Dată
Sursă Plan Merian
Autor
Matthäus Merian  (1593–1650)  wikidata:Q57968 s:en:Author:Matthäus Merian
 
Matthäus Merian
Descriere gravor pe placă de cupru și publicist elvețian
Data nașterii/decesului 22 septembrie 1593 Modificați la Wikidata 19 iunie 1650 Modificați la Wikidata
Locul nașterii/decesului Basel Bad Schwalbach
Perioada de lucru 1646 / 1674 Modificați la Wikidata
Locul de lucru
Authority file
creator QS:P170,Q57968
Alte versiuni

Licențiere

Public domain

Această lucrare este, de asemenea, în domeniul public în ţările şi zonele în care durata drepturilor de autor este viaţa autorului plus 70 de ani sau mai puţin.


You must also include a United States public domain tag to indicate why this work is in the public domain in the United States. Câteva ţări au o durată a protecţiei dreptului de autor mai mare de 70 de ani: Mexic are 100 de ani, Jamaica are 95 de ani, Columbia are 80 de ani, iar Guatemala şi Samoa au 75 de ani. Acest fişier s-ar putea să nu fie în domeniul public în acele ţări, care pe deasupra nu ţin cont nici de regula celei mai scurte durate.

Captions

Add a one-line explanation of what this file represents

Items portrayed in this file

subiectul reprezentat

Istoricul fișierului

Apăsați pe Data și ora pentru a vedea versiunea trimisă atunci.

Data și oraMiniaturăDimensiuniUtilizatorComentariu
actuală21 aprilie 2008 03:18Miniatură pentru versiunea din 21 aprilie 2008 03:181.022x648 (395 KB)IndefiniHotel de la reine Marguerite, rue de Seine. Plan de Mérian 1615 (détail).

Următoarele pagini conțin această imagine:

Utilizarea globală a fișierului

Următoarele alte proiecte wiki folosesc acest fișier:

Informații