Fișier:Harta fizică a comunei Bordei Verde, Brăila.jpg

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Mărește rezoluția imaginii(3.300 × 3.129 pixeli, mărime fișier: 1,73 MB, tip MIME: image/jpeg)

Acest fișier se află la Wikimedia Commons. Consultați pagina sa descriptivă acolo.

Descriere fișier

Informații - Versiune nouă a hărții fizice a comunei Bordei Verde Brăila

Descriere= Harta fizică a comunei Bordei Verde, Brăila

Sursa= Hărțile sovietice 1: 50 000 reproiectate în Stereo70 de pe site-ul Universității București http://earth.unibuc.ro/download/hartile-sovietice-50k

Data= 03.11.2012

Autor= Macreanu Iulian

Permisiune= Fișierul poate fi utilizat fără restricții


Comentarii - Fișierul reprezintă o hartă realizată în Uniunea Sovietică înainte de 1996

Precizări privind drepturile de autor (de pe site-zl Universității București)

"Încă dinainte de declanșarea celui de al doilea război mondial, URSS a demarat unul din cele mai ambițiose proiecte cartografice din istorie. Scopul, cartografierea în cele mai mici detalii a întregului glob pămîntesc. Giganticul efort, strict secret, a angrenat zeci de mii de specialiști din mai multe centre topografice răspîndite pe cuprinsul uniunii. Pînă la prabușirea URSS au reusit să întocmească un număr absolut impresionant de foi de hartă, extrem de detaliate (similare cu hărțile topografice militare românești). Astfel, întrega lume a fost cartată la scările 1:1,000,000; 1:500,000; 1: 200,000. Mai toată Asia, Europa, America de Nord și nordul Africii la scara 1:100,000. URSS și Europa la scara 1:50,000. URSS și țările din estul Europei la scara 1:25,000. Un sfert din URSS 1:10,000. Mii de orașe din întreaga lume au fost cartografiate la scările 1:25,000 și 1:10,000. După colapsul URSS, proiectul a ieșit la lumină iar hărțile au început să circule prin lume. Astăzi, pe diverse site-uri, se găsesc, atît gratis cît și contra cost, foarte multe copii scanate din această impresionantă colecție cartografică. Abordare practică

Foile de hartă, scara 1: 50,000, ce acoperă teritoriul României au fost cumpărate de la http://mapstor.com.

Drepturile de autor

Imediat după ce am aflat de disponibilitatea acestor seturi de date ne-am pus problema drepturilor de autor. Site-urile de unde acestea puteau fi descărcate nu făceau nicio precizare în acest sens. După mai multe căutări pe Internet am aflat următoarele: Conform lui John Davies (sovietmaps.com): URSS nu a semnat Convenția de la Berna cu privire la protecția internațională a dreptului de autor. Ca atare, la momentul producerii, hărțile nu intrau sub protecția legilor în afara URSS. Ulterior (1996) Rusia a semnat această convenție. Nu este însă clar dacă acest lucru are efect retroactiv. Mai mult, nu se știe nimic despre regimul hărților aflate în depozite/colecții din țări ce intrau în componența fostei URSS, altele decît Rusia.

În prefața cărții Russian Military Mapping : a Guide to the Most Comprehensive Source of Global Geospatial Intelligence, editată de East View Cartographic (unul din principalii distribuitori a hărților sovietice) în 2005, se precizează că aceste hărți sînt acum în domeniul public: "We hope that the present volume will help illuminate this exceptional information resource, which now comprises an important part of the public domain".

Am scris un e-mail celor de la http://mapstor.com, întrebînd atît de problema drepturilor de autor cît și dacă putem redistribui hărțile pe geo-spatial.org sub formă de date brute și servicii. Răspunsul, primit de la doamna Olga Tumilovich, a fost următorul:

"Dear Vasile Craciunescu,

As for the usage of our maps, we support every iniciate of improving the quality of maps availible on the web. So you are free to use our maps in project that you have described.
As for the linecence the thing is that soviet topographic maps are not copyrighted since the Soviet Union was not a signatory to the Berne Convention on copyright.""

Licențiere

Template:DP-Uniunea Sovietică


Această operă de artă bi-dimensională, redată în această imagine, este domeniu public în întreaga lume, datorită fie morții autorului, fie datei publicării acesteia.
Public domain

Această lucrare este, de asemenea, în domeniul public în ţările şi zonele în care durata drepturilor de autor este viaţa autorului plus 70 de ani sau mai puţin.


You must also include a United States public domain tag to indicate why this work is in the public domain in the United States. Câteva ţări au o durată a protecţiei dreptului de autor mai mare de 70 de ani: Mexic are 100 de ani, Jamaica are 95 de ani, Columbia are 80 de ani, iar Guatemala şi Samoa au 75 de ani. Acest fişier s-ar putea să nu fie în domeniul public în acele ţări, care pe deasupra nu ţin cont nici de regula celei mai scurte durate.

Ca atare, această reproducere este, de asemenea, parte a domeniului public. (Cele de mai sus se aplică reproducerilor create în Statele Unite ale Americii, Germania și multe alte țări. Vedeți și articolul dedicat procesului Commons:Reuse of PD-Art photographs).
{{PD-Art}} template without license parameter: please specify why the underlying work is public domain in both the source country and the United States
(Usage: {{PD-Art|1=|deathyear=''year of author's death''|country=''source country''}}, where parameter #1 can be PD-old-auto, PD-old-auto-expired, PD-old-auto-1996, PD-old-100 or similar. See Commons:Multi-license copyright tags for more information.)

Istoricul fișierului

Apăsați pe Data și ora pentru a vedea versiunea trimisă atunci.

Data și oraMiniaturăDimensiuniUtilizatorComentariu
actuală4 noiembrie 2012 10:46Miniatură pentru versiunea din 4 noiembrie 2012 10:463.300x3.129 (1,73 MB)Macreanu Iulian{{DP-Uniunea Sovietică}} {{Informații Versiune nouă a hărții fizice a comunei Bordei Verde Brăila |Descriere= Harta fizică a comunei Bordei Verde, Brăila |Sursa= Hărțile sovietice 1: 50 000 reproiectate în Stereo70 de pe site-ul Universită...

Următoarele pagini conțin această imagine: